U Zrenjaninu plesalo 1.150 maturanata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zrenjaninu plesalo 1.150 maturanata

Devetu godinu zaredom zrenjaninski maturanti učestvovali su u "Maturantskom plesu", pridruživši se tako vršnjacima iz drugih gradova u Srbiji i Evropi. Ove godine plesalo je 1.150 maturanata.

Tačno u podne tradicionalni kadril zaplesali su i maturanti osam zrenjaninskih srednjih škola, obeleživši tako završetak ovog dela školovanja.

"Ovo je odlična ideja, dobro je druženje pred kraj škole, i to će nam ostati u sećanju", rekli su nam neki od maturanata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Prema rečima Nikolete Vidaković, koreografkinje, koja je među inicijatorima ove manifestacije u Zrenjaninu, ova manifestacija postoji preko deset godina u Evropi, a ovoga puta u Zrenjaninu je plesalo 1.150 maturanata, što je, kako je rekla, naveći broj maturanata koji pleše u Srbiji.

"2011. godine oborili smo Ginisov rekord, a mi smo bili deseti grad u Evropi po broju maturanata i drugi grad u Srbiji", kazala je ona.

Podrška grada ni ove godine nije izostala.

"Ove godine smo promenili lokaciju, ali nismo se pokajali. Veoma sam ponosan na maturante i njihove roditelje, i na ovu lepu sliku koja je danas otišla iz Zrenjanina", poručio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

U tradicionalnom "Maturantskom plesu", zrenjaninski maturanti učestvuju od 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Maturanti širom Srbije plesali sa Evropom

Izvor: Mondo, 22.Maj.2015

Maturanti širom Srbije danas su proslavili završetak školovanja. U Beogradu uprkos kiši, u Zrenjaninu uprkos napadu "topovskim udarom"...Foto: screenshot/youtube Maturanti u Beogradu..Maturanti su u glavnom gradu kraj škole tradicionalno proslavili kupanjem u fontani na Trgu Nikole Pašića. Ove...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.