Nova oprema za banju Rusandu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oprema za banju Rusandu

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 4,4 miliona dinara za nabavku bolničke opreme za specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda", u Melencima kod Zrenjanina.

Nabavljena su tri bolnička kreveta za potrebe novog paviljona za smeštaj bolesnika, dva uređaja za terapiju sa ultrazvukom i laserom i jedan uređaj za fizikalnu terapiju, a za potrebe hidrobloka te banje nabavljene su hidromasažna i četvoroćelijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada.Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković koji je danas, sa pomoćnicom pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Danijelom Stanković - Baričak obišao tu ustanovu, istakao je da je sredstvima Uprave zamenjena 40 godina stara oprema u hidrobloku banje "Rusande".

"Sa 4,4, miliona dinara uspeli smo da bar malo pomognemo specijalnoj bolnici za rehabilitaciju da izgleda moderno u 21. veku i postane savremeni rehabilitacioni i velnes centar. Pomogli smo i stručnom kadru da pruža vrhunsku zdravstvenu zaštitu ne samo pacijentima koji borave u banji već i korisnicima velnes i spa usluga", rekao je Malenković.

On je podsetio da je Uprava za kapitalna ulaganja u 2015. godini opredelila za oblast zdravstva više od 576 miliona dinara, pomažući i primarne i sekundarne i tercijarne zdravstvene ustanove na teritoriji Vojvodine.

Danijela Stanković – Baričak je ukazala na značaj ulaganja u ustanove koje se bave rehabilitacijom, ali i na specifičan značaj koji banja "Rusanda" ima za tu oblast zdravstvene zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.