Tigrovi i dron: Simpatični snimak je mračniji nego što se čini

Izvor: B92, 24.Feb.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tigrovi i dron: "Simpatični" snimak je mračniji nego što se čini

Na internetu se nedavno pojavio snimak sibirskih tigrova koji jure dron i uspevaju da ga obore. Video-snimak je stekao veliku popularnost, ali se ispostavilo da je iza svega mnogo mračnija priča.

Stručnjaci kažu da je dron namerno poslat tigrovima kako bi ga oni jurili i ostali aktivni tokom zimskih meseci, jer žive na “farmi tigrova”, koja navodno prodaje kosti i krzno ovih veličanstvenih životinja.

Ben Pirson iz organizacije “World Animal Protection” >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je snimak ukazao na probleme ovih tigrova u Kini.

“Takve farme uzgajaju tigrove kako bi privukli turiste, a jedan deo ubijaju i njihove delove prodaju za proizvodnju lekova u kineskoj medicini i kao luksuzna dobra”, kaže on.

“Snimak otkriva još jedan problem: tigrovi su životinje koje žive usamljeničkim životom i za njih je neprirodno da se nađu u ovako velikom broju”.

Pirson kaže da Harbin park sibirskih tigrova, jedan od najvećih te vrste u Kini, od devedesetih radi kao turistički park, jer je država uvela zabranu na trgovinu tigrovim kostima. Međutm, zbog rupa u zakonu, broj tigrova koji su u zarobljeništvu sve je veći.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trenutak kada se sibirski tigrovi udruže i poigraju sa dronom kao male mace – dok ga skroz ne unište (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Feb.2017

Neverovatan snimak sibirskih tigrova u kineskoj provinciji Heilongjiang prikazuje momenat kada su divlje mačke uhvatile i uništile dron...U početku je izgledalo da dron kontroliše situaciju, ali onda su ga tigrovi dohvatili i potpuno uništili...Radoznale velike mačke su se okupile okolo i čekale...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.