Otkriveno biće iz ribarskih legendi

Izvor: B92, 03.Avg.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno biće iz ribarskih legendi

Naučnici na Aljasci su otkrili novu vrstu kita, iako ga dosad još nisu videli živog. O imenu se još razmišlja.

Telo nasukane životinje duge 7,3 metra pronađeno je pre dve godine na ostrvu Sent Džordž, a biolozi su pretpostavili da je u pitanju primerak kljunastog kita.

Međutim, boja njegove kože je bila previše tamna, a leđna peraja su bila prevelika i previše mlitava, prenosi Jutarnji.hr. Takođe, životinja je bila suviše kratka da bi bila odrasla, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su joj zubi bili već istrošeni i požuteli.

"Nacionalna geografija" je objavila ove nedelje da se ipak radi o sasvim novoj vrsti, koja se ipak spominje u japanskim ribarskim legendama u kojima se zove "gavran".

"Ne znamo koliko jedinki postoji, gde im je stanište, ne znamo ništa konkretno. Ipak, sada ćemo svakako istražiti", rekao je Filip Morin, profesor molekularne genetike koji je radio na istraživanju kita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"GAVRAN" iz japanskih legendi: Naučnici otkrili novu vrstu kita

Izvor: Blic, 04.Avg.2016, 10:55

U blizini ostrva Seint Džordž na Aljasci naučnici su otkrili novu vrstu kita, iako nikad jedinka ovog sisara nije viđena živa. Još uvek nije poznato kako će nazvati novootkrivenu vrstu kita...Kao i mnoge druge misterije i ova je započela lešinom, ali je telo u ovom slučaju bilo dugačko 7,3...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.