Muške brade baš i nisu tako seksi

Izvor: Domino Magazin, 05.Maj.2015, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muške brade baš i nisu tako seksi

Iz higijenskih razloga

Uzorci dlaka s brada muškaraca pokazali su da neke od njih sadrže iste bakterije poput onih koje se mogu naći u toaletima.

Mikrobiolog Džon Golobic je uzeo uzorke s brada muškaraca iz Albukerkija i analizirao ih u laboratoriji Quest Diagnostics.

Nakon što je razvio bakterijske kulture u Petrijevim šoljama, Golobic je rekao da je otkrio fekalne bakterije i to u nivou koji je dovoljan da zatvori vodovod u nekom gradu.

Kerol >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Voker, konsultant Trihološkog centra u Birmingemu kaže da brade sadrže mnogo bakterija zbog svoje strukture.

Rešenje je da se brada često pere, kao i ruke a da se izbegava često dodirivanje lica.

A možete i da se obrijete hipsteri…

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.