Izvor: Lepota i zdravlje, 18.Jun.2016, 12:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Predlog za ručak: Piletina na kineski način
Foto: Bakina Kujna Sastojci: – 500 g pilećeg belog mesa – 1 struk praziluka – 1 kašičica rendanog korena đumbira – 2 čena belog luka – 50 ml soja sosa – 1 kašika meda – 1 veća crvena paprika roga – 300 g smeđih šampinjona – 200 g integralnog pirinča – so, biber, ulje Priprema: 1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, praziluk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. 2. Crvenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na štapiće, smeđe šampinjone >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << na listove. 3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, a potom dodati piletinu te i nju kratko propržiti. 4. Preliti mešavinom soja sosa i meda, dodati šampinjone i nadalje dinstati u sopstvenom soku dok suvišna tečnost ne uvri. 5. Ubaciti crvenu papriku, dodati začine po uksu i sve zajedno dinstati dok piletina ne omekaša. 6. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Nastavak na Lepota i zdravlje...
Predlog za ručak: Piletina na kineski način
Izvor: Svet, 18.Jun.2016
Foto: Bakina Kujna Sastojci:. – 500 g pilećeg belog mesa. – 1 struk praziluka. – 1 kašičica rendanog korena đumbira. – 2 čena belog luka. – 50 ml soja sosa. – 1 kašika meda. – 1 veća crvena paprika roga. – 300 g smeđih šampinjona. – 200 g integralnog pirinča. – so, biber,...