Izvor: Lepota i zdravlje, 26.Maj.2016, 16:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Božanstvena poslastica: Hrono kolač s kafom
Foto: Hrono Kuvar Sastojci: Za koru: – 70 g fruktoze – 4 belanaceta – 2 žumanca – 110 g mlevenih lešnika – 1 kašika mlevene kafe Za fil: – 2 žumanca – 100 g fruktoze – 50 ml kuvane crne kafe – 125 g putera – 50 g crne čokolade Priprema: Kora: 1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti fruktozu i žumanca pa sjediniti sa snegom od belanaca i lagano izmešati. 2. Dodati mlevene lešnike i kafu te promešati varjačom. 3. Tepsiju od rerne obložiti papirom za pečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << i u nju sipati smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta. Pečenu koru preseći vertikalno na tri dela. Za fil: 1. Sjediniti fruktozu i crnu kafu pa kuvati na visokoj temperaturi da bi se dobila karamelizovana smesa gustine meda. 2. Potom skloniti s vatre, dodati u nju žumanca, puter i izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne rastopi. Ostaviti da se ohladi. Finalni postupak: 1. Prvu koru premazati trećinom fila i prekriti drugom korom. Zatim naneti trećinu fila i prekriti trećom korom, pa završiti preostalim filom.
Nastavak na Lepota i zdravlje...