Zemljotres od 4,2 Rihtera u BIH, treslo se nekoliko gradova

Izvor: Blic, 31.Avg.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres od 4,2 Rihtera u BIH, treslo se nekoliko gradova

Zemljotres jačine 4,2 stepeni Rihterove skale pogodio je sinoć područje Bosanskog Petrovca.

Do potresa je došlo u 20.16 časova, a intenzitet u epicentru bio je šest stepeni Merkalijeve skale, objavljno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Potres je bio na dubini od 8,4 kilometra, a, kako navode iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, osjetio se u Bihaću, Bosanskoj Krupi, Cazinu i Sanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mostu.

Prema izveštaju Seizmološkog zavoda Hrvatske, podrhtavanje tla se osetilo i u Splitu i Karlovcu.

Zemljotres ove jačine može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima, navode iz Hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Zemljotres od 4,2 Rihtera, treslo se nekoliko gradova

Izvor: 24sata, 31.Avg.2014

Zemljotres jačine 4,2 stepeni Rihterove skale pogodio je sinoć područje Bosanskog Petrovca...Do potresa je došlo u 20.16 časova, a intenzitet u epicentru bio je šest stepeni Merkalijeve skale, objavljeno je na sajtu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske...Potres je bio na dubini od 8,4 kilometra,...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.