PRAZNIK: Srpski i španski vojnici poneli krst!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2014, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRAZNIK: Srpski i španski vojnici poneli krst!

Na fotografiji su pripadnici pešadijske čete, desetari Radiša Dželatović i Bojan Milojković, koji su zajedno sa ostalim vojnicima otišli iz Zaječara 4. novembra prošle godine

Poštuju tradiciju.

Srpski i španski mirovnjaci UN obeležili su praznik Veliki petak noseći krst sa statuom Isusa Hrista tokom ceremonije u Kalaji i Maržajunu, selima u južnom delu Libana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović za Kurir je istakao da se u mirovnoj misiji u Libanu trenutno nalaze 143 naša vojnika, njih 130 su u pešadijskoj četi i imaju samostalnu, uslovno rečeno, srpsku bazu u blizini mesta Kafer Kela, a ostatak su štabni oficiri u sektoru Istok, koji je pod komandom španske vojske.

- Na fotografiji su pripadnici pešadijske čete, desetari Radiša Dželatović i Bojan Milojković, koji su zajedno sa ostalim vojnicima otišli iz Zaječara 4. novembra prošle godine, a vratiće se posle šestomesečne misije 26. maja.

Svi pripadnici pomenute čete su u prvih sedam dana odlikovani za izuzetne zasluge i do sada od samog početka nismo imali niti jednu primedbu na njihov rad ili bilo kakav drugi incident - istakao je Pajović i dodao da u selu u blizini baze postoji pravoslavni manastir, u kome svake nedelje naši vojnici prisustvuju liturgiji.

(J. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.