Zašto avionska sedišta nisu u istoj ravni s prozorima?

Izvor: B92, 19.Okt.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto avionska sedišta nisu u istoj ravni s prozorima?

Sedenje do prozora u avionu predstavljalo bi mnogo zabavnije iskustvo da putnici u većini slučajeva ne moraju da se nagnu napred kako bi uživali u pogledu.

Proizvođači aviona zapravo planiraju raspored sedišta u skladu sa rasporedom aviona, ali se to najčešće menja prilikom kupovine aviona.

U želji da povećaju profit i kompetitivnost što više, aviokompanije neretko dodaju nekoliko dodatnih redova sedišta nego što je prvobitno predviđeno.

Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tome što vole komfor, putnici će radije platiti nižu cenu karata na kraćim letovima nego se baškariti u sedištima, pa aviokompanije u skladu s time donose svoje odluke:

Proizvođači poput Boinga, na primer, preporučuju raspored od 3+3+3 sedišta sa prostorom između redova od 81.2 centimentra. On je nekada iznosio 86.3 centimetara, a nove tendencije ukazuju na to da bi u budućnosti mogao da se smanji na 71 centimetar u pojedinim letelicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto u avionu sedišta nisu u ravni s prozorima?

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016

Sedenje do prozora u avionu bilo bi mnogo zabavnije iskustvo da putnici u većini slučajeva ne moraju da se nagnu napred kako bi uživali u pogledu...Proizvođači aviona zapravo planiraju raspored sedišta u skladu s rasporedom prozora, ali se to najčešće promeni prilikom kupovine aviona...U želji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.