Urna koja vaš pepeo pretvara u drvo

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urna koja vaš pepeo pretvara u drvo

Urna Bios je biorazgradiva urna koja je dizajnirana tako da pepeo umrle osobe ili kućnog ljubimca pretvara u drvo, pa na taj način smrt pretvara u život, transformiše ostatke tela i ponovo ga "vraća u život" u drugom obliku.

Iza projekta Urna bios stoji dizajner Žerar Moliné, koji ju je predstavio 1997. godine, a danas ima više od 28 distributera u SAD-u, Južnoj Africi i Evropi, pa je prodata u više od 7.000 primeraka širom sveta.

Bios urna je napravljena od kokosovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oraha. Unutar nje se nalazi seme, a možete birati različita semena brojnih vrsta drveća i biljaka. Najpre se pepeo stavlja u urnu, potom se dodaje zemlja sa tla gde će urna biti posađena i seme je spremno za klijanje.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Urna koja će vas pretvoriti u drvo

Izvor: Domino Magazin, 29.Jan.2015, 05:05

Sve što treba da uradite je da umrete..Ako biste voleli da se bolje povežete sa prirodom imamo ideju. Samo je potrebno da umrete a Urna Bios će odraditi ostalo. Dizajnirana tako da pepeo preminule osobe ili kućnog ljubimca pretvara u drvo, odnosno na taj način simbolični način smrt pretvara u...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.