Preminuo Vlada Divljan

Izvor: 011vodič.com, 05.Mar.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Vlada Divljan

Jedan do istinskih velikana jugoslovenske i srpske muzike Vlada Divljan (57) preminuo je jutros u Beču nakon duge i teške bolesti.
Informacija o njegovoj smrti potvrđena je u izdavačkoj kući Long Play.
O datum, vremenu i mestu sahrane odlučiće porodica.
Vlada Divljan je jedna od legendi srpske i jugoslovenske scene. Krajem sedamdesetih godina bio je član džez-rok grupa Merlin i Zvuk Ulice, a od 1980. do 1984. godine bio je predvodnik vokalno-instrumentalnog sastava Idoli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << /> Od 1985. godine krenuo je sa samostalnom karijerom, u okviru koje je nastavio sa pop-rok formom uporedo se baveći filmskom muzikom. Od avgusta 1991. do septembra 1997. godine živeo je u Australiji, nakon čega se vratio u Beograd.
Od juna 1999. godine živi i radi u Beču.

The post Preminuo Vlada Divljan appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Vlada Divljan

Izvor: SEEcult.org, 05.Mar.2015

Beogradski muzičar Vlada Divljan, jedan od velikana jugoslovenske i srpske muzičke rok scene, frontmen novotalasne grupe Idoli i uspešan solo umetnik, preminuo je 5. marta u Beču posle duge i teške bolesti...O datumu, vremenu i mestu sahrane odlučiće porodica, saopštila je kuća Long Play, koja...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.