Peru: Pronađena mumija vanzemaljca?

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2011, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peru: Pronađena mumija vanzemaljca?

Peruanski istraživači objavili su da su u regiji Kusko, u samom srcu civilizacije Inka, pronašli vrlo čudnu mumiju. Tajanstvena mumija je izložena u muzeju Ritos Andinos u Andahajlilasu, oko 700 kilometara jugoistočno od glavnog grada Lime i, prema rečima stručnjaka, ima niz karakteristika koje nema nijedno ljudsko biće.

"Mumija je visoka samo pedesetak centimetara, što baš i nije svojstveno čoveku. Ima trouglastu glavu, a očne duplje su prevelike", rekao je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << muzeja, antropolog Renato Davila.

Davila je napomenuo i da izbočina na vilici i razvoj vilice nikako ne odgovaraju "navodnim godinama mumije".

"Takav donji deo vilice nema nijedan narod na svetu. Rupa na vrhu glave takođe privlači pažnju. Ima umnjake i kutnjake kakve nema nijedno ljudsko biće", kaže Davila.

I antropolog Pablo Bajabar iz Lime pokušava da složi "slagalicu" oko čudno formirane lobanje, ali ne prihvata tezu da "zato što ona ne izgleda kao ljudska mora da bude vanzemaljska".

Otkriveno lice beogradske mumije

"Dečje glave su proporcionalno veće od njihovih tela. Ovde imamo otvorenu fontanelu, koja se obično zatvori do 31. meseca života, a imamo i kutnjake koji se obično pojavljuju između 13 i 19 meseci. Dakle, ovde se verovatno radi o detetu starom oko 2 godine sa ogromnom glavom", kaže Bajabar i dodaje da se verovatno radi o ljudskoj žrtvi kao dar bogovima.

Postoji i mogućnost da je lobanja namerno deformisana kao deo nekog plemenskog rituala. Praksa istezanja (izduživanja) lobanja, kako bi se označila pripadnost društvenom položaju, datira od pre 9.000 godina. Izduživanje lobanje bila je učestala pojava u mnogim kulturama - radile su je Maje, severnoamerički domoroci i australijski Aboridžini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) U Peruu pronađena lobanja vanzemaljca?

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Nov.2011

Peruanski istraživači objavili su da su u regiji Kusko, u samom srcu civilizacije Inka, pronašli vrlo čudnu mumiju. Tajanstvena mumija je izložena u muzeju Ritos Andinos u Andahajlilasu, oko 700 kilometara jugoistočno od glavnog grada Lime i, prema riječima stručnjaka, ima niz karakteristika...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

PERU: PRONAĐENA TELA 44 ŽRTVOVANA MALIŠANA

Izvor: Kurir, 21.Nov.2011

LIMA - Istraživači koji rade na arheološkom nalazištu Silustani u Peruu pronašli su tela 44 mališana za koje se misli da su žrtvovana pre oko 600 ili 700 godina, prenosi Bi-Bi-Si...Tela dece su otkrivena blizu kružnog kamenog tornja poznatog kao Ćulpa del Lagarto (Chullpa del Lagarto), koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.