Izvor: Njuz.net, 28.Jul.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krst kod Kraljeva moći će da vide svi nezaposleni u Srbiji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeKRALJEVO, 28. jul 2015, (Njuz) – Srpska pravoslavna crkva otkrila je da će krst koji se podiže kod Kraljeva moći da vide svi nezaposleni u Srbiji, čime će olakšati svoje muke usled nemaštine.
Iz SPC kažu da će velelepni krst, koji će biti podignut na navišem vrhu planine Stolovi, biti visok 33,5 metra i težak preko 40 tona, a pored nezaposlenih, moći će da ga vide i svi oni kojima je vera u bolje sutra najpotrebnija.
– Neće biti potrebe da neko dolazi do vrha >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << planine da vidi ovo čudo tehnike koje će svetleti i noću, jer će se krst videti u celoj Srbiji. Siromašni, nezaposleni, penzioneri, zavisnici, depresivni, primaoci socijalne pomoći, svi oni kojima je vera u oporavak u ovim teškim vremenima nemaštine potrebna, moći će da obogate svoj siromašan život gledanjem u ovaj sjajni objekat – kaže za Njuz sveštenik Ljubinko Kostić, predsednik odbora za podizanje krsta.
On je rekao kako Srpska pravoslavna crkva ne haje za pojedince koji su već počeli da kritikuju ovaj poduhvat, tvrdeći da je u krst uloženo mnogo para i da je bilo bolje uložiti ih u izgradnju neke bolnice.
– Da biste pomogli bolesnom čoveku, morate prvo izgraditi bolnicu. Da biste izgradili bolnicu, morate uložiti pare. Tako je i sa krstom, da biste pomogli siromašnom čoveku bez nade u bolje sutra, morate izgraditi krst. Što veći i luksuzniji krst, to će mu vera u oporavak biti veća. Uostalom, gledanje u krst je besplatno i neće se naplaćivati – objasnio je sveštenik Ljubinko Kostić – BIlo je ideja da se krst izradi u Železari Smederevo, ali smo se odlučili za Ljubišu livca iz Topole i ovo će mu biti prvi objekat koji je radio, a da je viši od 3 metra – dodao je on.
Kako Njuz nezvanično saznaje, SPC je već pokrenula inicijativu da se tornju na Avali pridoda jedna velika horizontalna greda i tako oformi najveći krst na ovim prostorima koji će, po njihovim rečima, odašiljati Božiji signal na teritoriji cele Srbije.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.