Izložba Ognjena Zdravkovića u Parobrodu

Izvor: Press, 23.Nov.2014, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Ognjena Zdravkovića u Parobrodu

Samostalna izložba Ognjena Zdravkovića "Leva ruka - desni klik" biće pred publikom od sutra do 30. novembra u Ustanovi kulture Parobrod.
Ta postavka je svojevrsna retrospektiva Zdravkovićevog angažmana u domenu društveno-kritičkog oglašavanja, postavljena nasuprot umetničkoj - paralelnoj egzistenciji, ostvarenoj kroz zreo vizuelni jezik grafike i crteža, a koja je pokretač, izvor i osovina stvaralaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
"Leva ruka - desni klik" je simboličan naziv koji obuhvata dve sfere vizuelnih komunikacija u kojima je umetnik apsolutni vladar, navodi se u saopštenju Parobroda.

Prva opisuje strast prema umetnosti, ilustraciji i grafici koju stvara levom rukom, dok se desni klik odnosi na korišćenje novih tehnologija uz pomoć kojih kreira grafička i dizajn rešenja na računaru.

Ognjen Zdravković je illustrator, grafički dizajner, art i kreativni direktor u marketinškim agencijama i tvorac brojnih kreativnih rešenja za velike i male korporacije.

Priznat je i nagrađivan umetnik, dobio je nagrada grada Beograda za "Noć muzeja", zatim na MTV Cannes Lions Advertising Festivalu, 25 godina postojanja Sava Centra...

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.