Drvored duhova

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drvored duhova

Mračna živa ograda u irskom okrugu Antrim bila je do pre 15 godina poznata samo lokalnom stanovništvu.

Drvored bukvi zasadila je porodica Stjuart 1750. godine kako bi zadivila posetioce dok se približavaju vili Grejshil, koja je danas golf klub.

Džejms Stjuart je kuću podigao 1775. i nazvao je po svojoj ženi Grejs. Danas je ovo omiljeno mesto fotografa, a stabla su zaštićena zakonom.

Meštani sela Grejshil veruju da drvored opseda duh nekadašnje gazdarice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << imanja Grejs, dok drugi veruju da je u pitanju izgubljeni duh sa zaboravljenog groblja koje je skriveno u obližnjem polju.

Inače, u selu žive stanovnici nemačkog porekla, moravski jevanđelisti, koji su se ovde naselili 1746. i podigli Moravsku crkvu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.