U septembru mesecu biće postavljena Gagina statua

Izvor: Objava, 19.Jul.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru mesecu biće postavljena Gagina statua

VRNJAČKA BANJA - Na jedinstven način Vrnjačka Banja se odužuje velikanima srpskog filma. Pokretač ove priče Nikola Đžamić uz pomoć Opštine Vrnjačka Banja i vrnjačkih privrednika došao je na ideju da na vrnjačkoj reci podigne filmski most “ Ko to tamo peva” , koji će biti četvrti tematski most u Vrnjačkoj Banji, pored Mosta Ljubavi, Mosta Matematike i Mosta daljinara.
- Naziv mostu smo dali po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije svih vremena, i na njemu će biti postavljena tabla sa replikom ...Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda….” kaže Đžamić i dodaje da će most biti otvoren 10. avgusta kada počinje manifestacija “ Dani Bate Stojkovića “.

- Svaka čast pojedincima koji se ličnim angažmanom trude da uvedu nešto novo u smislu veće afirmacije Vrnjačke Banje, koja decenijama neguje filmsko stvaralaštvo. Verujem da će filmski most i ograda sa filmskom tematikom biti mesto gde će se veliki broj posetilaca slikati kada dođe u naše mesto iI na taj način širiti sliku o lepotama Vrnjačke Banje”, kaže Goran Karavesović iz lokalne Turističke organizacije. U čast Draganu Nikoliću koji je bio zaštitno lice Merkura, u septembru će biti postavljena njegova statua u prirodnoj veličini u centralnom vrnjačkom parku kod Rimskog izvora.
- Hvala Merkuru i Vrnjačkoj Banji koji su mog Dragana sa neba spustili na zemlju”, rekla je Gagina supruga naša poznata i slavna glumica Milena Dravić.

Dragan Ivanović