Promocija zbirke pesama za decu Bubamarin svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbirke pesama za decu "Bubamarin svet"

U Klubu "Tribina mladih" danas u 18 časova biće održana promocija zbirke pesama za decu "Bubamarin svet" Tatjane Pupovac. O zbirci i pesmama govoriće književnik Miroslav Aleksić, glumica Biljana Mrmoš i autorka Tatjana Pupovac.

Zbirka pesama za decu, "Bubamarin svet", sadrži trideset osam pesama raznovrsnih tema i motiva, bliskih i prilagođenih deci svih uzrasta. Naslov knjige inspirisan je pesmom Bubamarin san, gde sama bubamara simbolišući sreću leti kroz motive dobrote, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osmeha, vrlina, i pronalazeći lepote objedinjuje jedan svet koji deci ukazuje na prave vrednosti sa konačnom poukom da dobro pobeđuje i da se lepota lepotom vraća.

Takođe, knjiga je ukrašena ilustracijama koje prate izabrane pesme, te deca u njoj uživaju ne samo kroz svet stihova već i slika. Zbirka "Bubamarin svet" je konačno, i od strane književnih kritičara, ocenjena kao kompletan i zreo umetnički izraz koji pripada kvalitetnoj književnosti namenjenoj deci.

Tatjana Pupovac rođena je 08. avgusta 1977. godine u Vukovaru. Učesnik je mnogih festivala namenjenih deci. Pesme su joj zastupljene u antologijama i zbornicima. Objavljuje u elektronskom časopisu "Slova na struju" i listu za decu "Neven". Trenutno živi u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.