DC: Grad i država ponovo hoće da nas izbace

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DC: Grad i država ponovo hoće da nas izbace

Grad Novi Sad, država Srbija i Javno preduzeće Poslovni prostor podneli su danas zajedničku tužbu protiv Društvenog centra (DC), kako bi se ta organizacija iselila iz prostora u industrijskom i zanatskom delu Novog sada, "Kineske četvrti", saopštili su danas aktivisti DC-a.

Sud je 2014. godine, kada je JP Poslovni prostor zatvorio DC, presudio da aktivisti DC tamo mogu legalno da borave, a gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević najavio je, pre dva dana, na otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Egzitovog (Exit) Youth Fair-a da će ta četvrt biti uskoro prepuštena mladima.

"Zanimljivo je da ovaj istup gradonačelnika vremenski gotovo koincidira s tužbom koju je Poslovni prostor, preduzeće koje je pod njegovom jurisdikcijom, podnelo protiv naših aktivista sa ciljem da se DC izbaci iz prostora u Kineskoj četvrti", navodi se u saopštenju i dodaje da aktivisti ne razumeju šta su namere novosadske vlasti.

Aktivisti su naveli da od kada su prvi put izbačeni pokušavaju da o rešenju razgovaraju s predstavnicima Poslovnog prostora, Gradskim većem za kulturu i s kancelarijom gradonačelnika. Na te adrese su uputili desetine pisama i telefonskih poziva, ali nisu dobili odgovor.

Aktivisti DC uselili su se u napušteni prostor u "Kineskoj četvrti" pre tri godine i od tada ga uređuju i održavaju, i organizuju besplatne kulturne, obrazovne i zabavne programe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosadskom Društvenom centru ponovo preti izbacivanje

Izvor: Blic, 09.Jul.2015

Grad Novi Sad, Republičko javno pravobranilaštvo i JP “Poslovni prostor” iz Novog Sada podneli su zajedničku tužbu protiv aktivista neformalne organizacije Društveni centar kako bi ih ponovo iselili iz prostora u novosadskoj Kineskoj četvrti, u kojem su protekle tri godine...Mladi aktivisti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.