Turski ministri pozdravljaju preporuku o ukidanju viza

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ministri pozdravljaju preporuku o ukidanju viza

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu pozdravio je preporuku Evropske komisije o viznoj liberalizaciji sa Turskom kao "novu stranicu" u odnosima Ankare i EU.
"Pored toga što je prekretnica kada je reč o ukidanju viza za naše građane, ova odluka je i nova stranica u budućim odnosima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU", rekao je Čavušoglu.
Turski ministar za evropske poslove Volkan Bozkir rekao je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Čavušogluom da se nada da se sporazum o viznoj liberalizciji sa EU može dovršiti do kraja juna.
Turska smatra da je ispunila sva 72 kriterijuma za ukidanje viza za putovanje u EU, dodao je Bozkir, prenosi Rojters.
Evropska komisija predložila je vladama država članica EU da ukinu vize turskim državljanima do kraja juna pod uslovom da Ankara ispuni sva 72 kriterijuma za viznu liberalizaciju, prenose agencije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.