Srbi hteli na građevinu u Norveškoj, imali lažne diplome

Izvor: B92, 28.Sep.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi hteli na građevinu u Norveškoj, imali lažne diplome

Osam srpskih državljana koji su tražili boravišne vize u Norveškoj kako bi mogli da rade na gradilištu u Estfoldu deportovani su zbog lažnih diploma, piše NRK.

Kako se navodi, 11 srpskih državljana koji su se predstavili kao tesari i zidari bili su nadomak dobijanja posla na velikom građevinskom projektu, ali je njihov potencijalni poslodavac pre potpisivanja svih papira želeo da proveri njihove biografije.

Sa radnicima je došao u policijsku stanicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde su oni službenicima u imigracionoj službi na uvid dali "sertifikate da su imali profesionalni trening za zidarske poslove".

Međutim, nakon provere sa srpskim vlastima ispostavilo se da je čak osam od 11 Srba imalo falsifikovane diplome.

Oni su ubrzo morali da priznaju da su lažirali sertifikate, pa su smešteni na prvi let za Srbiju i zabranjen im je ulazak u Norvešku u narednih pet godina.

Norveška policija je saopštila da će pooštriti kontrolu svih papira radnika iz inostranstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.