Izvor: HotSport.rs, 28.Maj.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA VIZA: Pletikosić ‘upucao’ Rio!

Olimpijski tim Srbije dobio je novog člana! Strelac Stevan Pletikosić je izborio vizu za OI u Riju.
 

 
On je bio sedmi u gađanju vazdušnom puškom prvog dana Svetskog kupa na olimpijskom strelištu u Minehnu sa 99,1 krug, što je bilo dovoljno da ispuni kvotu.
 
Njemu će Igre u Riju biti šesto učešće na OI. U Barseloni 1992. osvojio je bronzu MK puškom 60 metaka ležeći, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << gađao u Atlanti 1996, Sidneju 2000, Atini 2004. i Pekingu 2008, kada je bio sedmi u finalu vazdušnom puškom.
 
Kao i obično, strelci su brojni, a za sada je sedmoro takmičara viziralo karu za Rio de Žaneiro. Dve norme su, još u Granadi prošle godine, na SP izborile Andrea Arsović (puška) i Jasna Šekarić (pištolj). Na Svetskom kupu u Koreji njima su se pridružile Ivana Maksimović (puška) i Dimitrije Grgić (pištolj), a u Fort Beningu Milutin Stefanović (puška) i Damir Mikec (pištolj). U Minhenu je spisak produžio Stevan Pletikosić.
Biće tu medaljab za Srbiju…

The post NOVA VIZA: Pletikosić ‘upucao’ Rio! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.