Zoranov brk Đuzi Stojiljkoviću

Izvor: RTS, 16.Okt.2011, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zoranov brk" Đuzi Stojiljkoviću

Za najbolju glumačku bravuru, na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović" u Zaječaru, Vlastimir Đuza Stojiljković dobio nagradu "Zoranov brk", za ulogu Dina u predstavi "Otac na službenom putu" Ateljea 212.

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u rodnom gradu velikog glumca Zaječaru.

Stojiljković je nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana Radmilovića, "Otac na službenom putu", koji je po tekstu Abdulaha Sidrana režirao Oliver Frljić.

"Ova nagrada mi mnogo znači jer sam sa Zoranom u pozorištu proveo dve decenije. Zoran nikada nije voleo nagrade, ali se ja sada osećam kao da mi je on lično uručio", rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare.

Stojanović kaže da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga dečaka koji se seća vremena Informbiroa kada je njegov otac dospeo u zatvor, ali i da je Abdulah Sidran bio oduševljen idejom reditelja.

Na otvaranju ovogodišnje zaječarske pozorišne smotre, o Zoranu Radmiloviću su govorili glumci Tanja Bošković, Aljoša Vučković i Milan Mihajlović, a svečanost je otvorio ministar kulture Predrag Marković.

Direktor pozorišta "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić je rekao da će prvi put na ovoj pozorišnoj svečanosti biti uručena i nagrada za životno delo glumca, ali nije rekao ko će dobiti to priznanje.

Pozorišni dani "Zoran Radmilović" trajaće do 21. oktobra. Pokrovitelji festivala su Grad Zaječar i Ministarstvo za kulturu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoranov brk za Đuzu Stojiljkovića

Izvor: B92, 16.Okt.2011

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u Zaječaru...Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana...

Nastavak na B92...

ĐUZI STOJILJKOVIĆU NAGRADA ZORANOV BRK

Izvor: Kurir, 16.Okt.2011

ZAJEČAR - Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u rodnom gradu ovog glumca Zaječaru...Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea...

Nastavak na Kurir...

Đuzi Stojiljkoviću uručena nagrada "Zoranov brk"

Izvor: Svet, 16.Okt.2011

naslov: . Đuzi Stojiljkoviću uručena nagrada "Zoranov brk". . . . excerpt: . Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku...

Nastavak na Svet...

Prvi „Brk” za Đuzu

Izvor: Politika, 16.Okt.2011

Predstavom „Otac na službenom putu” počeli 20. Dani Zorana Radmilovića..Zaječar –Prvi „Zoranov brk” najubilarnim 20. „Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru dobio je glumac Vlastimir Đuza Stojiljković , tumačeći dopadljivo lik dečaka Dina u predstavi beogradskog Ateljea 212 „Otac...

Nastavak na Politika...

Đuzi Stojiljkoviću nagrada Zoranov brk

Izvor: Glas javnosti, 17.Okt.2011, 07:46

ZAJEČAR - Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u rodnom gradu ovog glumca Zaječaru...Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.