Yahoo sada ima i personalizovanu lokalnu pretragu

Izvor: B92, 13.Avg.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo sada ima i personalizovanu lokalnu pretragu

Yahoo kupuje mladu kompaniju Zofari, specijalizovanu za personalizovane lokalne pretrage.

Zahvaljujući ovoj akviziciji, Yahoo bi, osim jednostavne geolokalizacije, mogao da krene i sa davanjem preporuka kreiranim na osnovnu podataka njegovih korisnika, objavljeno je na veb sajtu pro.clubic.com.

Reč je o mobilnoj usluzi koja omogućava korisniku obavljanje pretraga u blizini (restorana, bara...), s tim što ne šalje sve rezultate pretrage, već samo ciljane - one koji odgovaraju ukusu korisnika.

Ograničena trenutno na nekoliko američkih gradova, kao što su Njujork, Boston ili Čikago, aplikacija će ostati dostupna za postojeće korisnike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Yahoo sada ima i personalizovanu lokalnu pretragu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Avg.2014, 17:33

ADVERTISER-SERBIA.COM / SANIVEJL - Yahoo kupuje mladu kompaniju Zofari, specijalizovanu za personalizovane lokalne pretrage >>>(Ključne reči: internet pretraživači; jahu; mobilni uređaji; aplikacije)

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.