Vulin: Priština pokušava sve da sporazum ne zaživi

Izvor: Politika, 24.Jan.2013, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Priština pokušava sve da sporazum ne zaživi

BEOGRAD –Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da on i Vlada Srbije nikada ne bi tražili od kosovskih Srba da učestvuju u sporazumu o naplati carina na prelazima Brnjak i Jarinje ukoliko bi se i jedan prikupljen dinar uplaćivao u kosovski budžet i da Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tom najavom pokušava da učini sve da taj sporazum nikada ne bude realizovan.

„Ako bi se i jedan dinar prikupljen na administrativnim prelazima uplaćivao u kosovski budžet onda ja, a ni ova vlada, ne bi ni pomislili da tražimo od Srba da učestvuju u takvom sporazumu i da na bilo koji način doprinesu priznavanju nekakve kosovske države”, rekao je Vulin Tanjugu, komentarišući izjavu kosovskog premijera Hašima Tačija da će ta sredstva biti uključena u kosovski budžet.

Vulin je naveo da Priština, kada god se dođe do nekog rešenja ili bar predloga rešenja koji garantuje Srbima određene pogodnosti i koji ne odgovara Prištini, pokušava da učini sve da to rešenje nikada ne bude realizovano.

Tači, prema njegovim rečima, to radi kako sporazum nikada ne bi zaživeo i kako nikada ne bi bio sproveden.

„Izjava Tačija o tome da novac ide u kosovski budžet su sračunate da se najpre uznemire i uplaše Srbi i da ni na koji način ne učestvuju u sprovođenju ovih sporazuma, a onda i da se skrene pažnja sa nasilja i divljaštva koje Priština pokazuje već nekoliko dana uništavajući srpska groblja i svaku uspomenu na Srbe”, naveo je Vulin.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da je sve što se dešava isključiva odgovornost Prištine i da će njena odgovornost biti i ako taj sporazum ne bude mogao da se sprovede.

Tači je juče izjavio da je formiran poseban fond za razvoj severa, u koji će se slivati svi prihodi od carine i poreza koji se ubiraju na prelazima Brnjak i Jarinje na severu Kosova, a da će ta sredstva biti uključena u kosovski budžet.

Na sastanku sa visokim predstavnikom EU na Kosovu i ambasadorima zemalja velike petorke, Tači je naveo da će predstavnik EU otvoriti poseban bankarski račun u kosovskim komercijalnim bankama, odakle će se rukovoditi sredstvima koja se ubiraju na prelazima na severu Kosova.

Tači je rekao i da će fondom rukovoditi tročlani odbor u kojem će biti jedan predstavnik srpske zajednice, jedan predstavnik kosovske vlade i predstavnik Evropske unije.

Tanjug

objavljeno: 24.01.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Priština sabotira sporazum o naplati carina

Izvor: Kurir, 24.Jan.2013

Ako bi se i jedan dinar prikupljen na administrativnim prelazima uplaćivao u kosovski budžet onda ja, a ni ova vlada, ne bi ni pomislili da tražimo od Srba da učestvuju u takvom sporazumu, kazao je Aleksandar Vulin, direktor vladine kancelarije za KiM..BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo...

Nastavak na Kurir...

"Priština pokušava sve da sporazum ne zaživi"

Izvor: Akter, 24.Jan.2013

Aleksandar Vulin izjavio je da on i Vlada Srbije nikada ne bi tražili od kosovskih Srba da učestvuju u sporazumu o naplati carina na prelazima Brnjak i Jarinje ukoliko bi se i jedan prikupljen dinar uplaćivao u kosovski budžet

Nastavak na Akter...

Vulin: Priština pokušava sve da sporazum ne zaživi

Izvor: Blic, 24.Jan.2013

Beograd - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da on i Vlada Srbije nikada ne bi tražili od kosovskih Srba da učestvuju u sporazumu o naplati carina na prelazima Brnjak i Jarinje ukoliko bi se i jedan prikupljen dinar uplaćivao u kosovski budžet i da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.