Vesić: Edukovano 160.000 prvaka

Izvor: B92, 07.Jun.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Edukovano 160.000 prvaka

Beograd -- Edukativnom predstavom danas je završen jubilarni deseti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

Tokom te akcije je 160.000 beorgadskih prvaka edukovano kako da se na pravi način ponašaju u saobraćaju. Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je zahvaljujući toj akciji povećana bezbednost u saobraćaju.

Vesić je istakao da su ove godine svi beogradski prvaci, njih oko 16.000, prošli kroz obuku o ponašanju u saobraćaju, dok je za deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina obuku prošlo oko 160.000 dece, uz 1.600 predstava.

"Ovo je samo jedan primer kako jedno javno preduzeće može da odvoji novac za edukativnu kampanju, sa pesmom koja je prepozntljiva, predstavom, komunikacijom sa decom...", rekao je Vesić nakon predstave u Ustanovi kulture "Vlada Divljan".

On je istakao da je akcija dovela do toga da je manje dece koja su nastradala u saobraćaju, što govori da je itekako uspešna. "Nastavićemo akciju, prvaci će i dalje dobijati prsluke, imati osnovnu obuku o ponašanju u saobraćaju i tako ćemo davati doprinos da oni budu spremni za saobraćaj i sve opasnosti koje ih čekaju u realnom životu", podvukao je Vesić.

Pored Vesića i oko 400 prvaka sa Palilule, predstavu je odgledao i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je poručio da ta opština podržava projekte o bezbednosti dece.

Palilila je, kaže, pokazala odgovornost, doslednost i brigu o najmladjima, uvođenjem video nadzora u 17 osnovnih škola i unapređenjem saradnje sa policijom. "Nema veće satisfakcije nego kada radite prave stvari za budućnost zemlje, a to je briga o najmlađima", rekao je Jovičić.

Vesić i Jovičić su najmlađima podelili poklone, a sami su, pored predstavnika Sekretarijata za saobraćaj i Studija B, dobili zahvalnice od Parking servisa, koji akciju i sprovodi.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković kaže da je ponosan na akciju, podsećajući da je uz to, uvedeno i đačko i bebi parking mesto, čijim plaćanjem se doniraju ustanove gde se ta parking mesta i nalaze.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBUKU PROŠLO 16.000 DECE Završen 10. ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Izvor: Blic, 07.Jun.2017

Završen je deseti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“. I ove godine, obuku o saobraćaju prošlo je 16.000 dece iz 168 osnovnih škola u Beogradu. Po završetku ove akcije „Parking servisa“ ukupno 160.000 beogradskih mališana steklo je osnovno znanje o bezbednom ponašanju...

Nastavak na Blic...

10 godina akcije"Đaci vas mole, usporite pored škole", Vesić: povećana bezbednost u saobraćaju

Izvor: RTV Pink, 07.Jun.2017

Edukativnom predstavom je završen jubilarni deseti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", tokom koje je 160.000 beorgadskih prvaka edukovano kako da se na pravi način ponašaju u saobraćaju.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.