Veran Matić na čelu RTS-a umesto Tijanića?

Izvor: Press, 10.Jul.2013, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veran Matić na čelu RTS-a umesto Tijanića?

Smena bi trebalo da se dogodi početkom januuara 2014. godine iako Tijaniću mandat ističe početkom jula iste godine. Ova kadrovska kombinatorika aktuelna je u beogradskim krugovima već mesecima. Nije isključeno da je ovo i želja samog Verana Matića, koji se trenutno bavi humanitarnim radom.
Aktuelni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić na svoj način je prokomentarisao majavu da će ga Matić zameniti. 
"Bilo bi prirodno, a to mu i priliči da je i sam Matić lansirao te svoje ambicije. To je legitimno jer na šta bi to ličilo da njega postavlja neko drugi, a da on tu želju javno ne saopšti. Gospodin Matić se za novu željenu funkciju višestruko kvalifikovao. On je bogat čovek, jedini čovek u Srbiji koji se obogatio u novinarskom poslu, ima ugled u profesiji, na njegovim novinarskim tekstovima mnogi su učili, pa skoro da bi i sebe tu mogao svrstati. On je nosilac mnogih raznorodnih društvenih priznanja. Zapravo, ima više odlikovanja nego što ih je skupio KIM II Sung", odgovara Tijanić.
Mada, prvi čovek B92 kaže da su to samo čaršijske priče.
"Nikada ni sa kim nisam razgovarao o prelasku na RTS. Nikakvih priča ni poziva nije bilo, a to nisu ni moje ambicije. Dobro mi je tu gde jesam", tvrdi Matić.
Pored Tijanićeve smene pominje se i odlazak Branke Đukić, dugogodišnje direktorke Tanjuga.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.