VLADA SRBIJE: Usvojen predlog za ukidanje izlazne vize

Izvor: Kurir, 26.Maj.2014, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE: Usvojen predlog za ukidanje izlazne vize

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama kojim se ovaj zakon usklađuje sa propisima Evropske unije.

Predlog predviđa ukidanje takozvane izlazne vize, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Prestaju da postoje i brodarska i pomorska isprava, u koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uneta viza, kao putne isprave, a dosadašnji imaoci ove isprave putovaće uz običan pasoš, navodi se u saopštenju.

Sa propisima Evropske unije usklađen je i deo Predloga zakona koji propisuje da se deci mlađoj od 12 godina ne uzimaju otisci prstiju, niti potpis, prilikom podnošenja zahteva za izdavanje pasoša.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vlada usvojila Predlog izmena zakona o putnim ispravama

Izvor: Blic, 26.Maj.2014

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama kojim se ovaj zakon usklađuje sa propisima Evropske unije. ..Predlog predviđa ukidanje takozvane izlazne vize, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima...Prestaju da postoje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.