Uskoro izgradnja nove fabrike u Nišu

Izvor: RTS, 27.Jun.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro izgradnja nove fabrike u Nišu

Kompanija Džonson elektrik iz Hongkonga početkom septembra u Nišu će početi izgradnju fabrike za proizvodnju elektromotora. Planirano je da u prvoj fazi posao dobije 1.000 ljudi.

U Nišu će početkom septembra početi izgradnja fabrike za proizvodnju elektromotora, kompanije Džonson elektrik iz Hongkonga, a to je dogovoreno u susretu direktora te kompanije za Evropu i ministra finansija i privrede, Mlađana Dinkića sa rukovodstvom grada.

Posle osmomesečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pregovora, investitor iz Hongkonga odlučio je da fabriku od 10.000 kvadrata sagradi u Nišu, kao nekadašnjem centru elektronike.

Potpisanim Memorandumom o  prvoj grinfild investiciji Hongkonga u Srbiji, planirano je da u prvoj fazi posao dobije 1.000 ljudi.

Kompanija koja je prošle godine imala promet od dve milijarde dolara, u Nišu će proizvoditi elektromotore za sve vrste indutrije, posebno za automobile.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je strategija Vlade Srbije da pre svega pomogne da se kroz nove investivcije, kroz podsticaj proizvodnje otvore nova radna mesta.

fabrika vredna 20 miliona evra biće izgrađena blizu niškog aerodroma, a probna proizvodnja planirana je za naredno proleće.

Krajem leta najavljena je i izgradnja još jedne Leonijeve  fabrike, blizu Doljevca, u kojoj će mesta biti za 1.500 radnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi grade fabriku u Nišu

Izvor: OkRadio.rs, 27.Jun.2013

Kompanija “Džonson Elektrik” iz Hong Konga dogovorila je sa vlastima izgradnju fabrike u Nišu. “Džonson Elektrik” je, kako je pojasnio ministar Mlađan Dinkić, u konkurenciji Poljske, Mađarske, Rumunije i Bugarske izabrao Srbiju i Niš za svoju novu fabriku.   Očekuje se da posao...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.