Kinezi grade fabriku u Nišu

Regionalne vesti - Četvrtak 27.06.2013 - 19:46

Kompanija “Džonson Elektrik” iz Hong Konga dogovorila je sa vlastima izgradnju fabrike u Nišu.

"Džonson Elektronik" gradi fabriku u Nišu
“Džonson Elektrik” je, kako je pojasnio ministar Mlađan Dinkić, u konkurenciji Poljske, Mađarske, Rumunije i Bugarske izabrao Srbiju i Niš za svoju novu fabriku.
 
Očekuje se da posao u prvoj fazi, u novoj fabrici koja će se baviti proizvodnjom elektromotora za sve vrste industrija, a pre svega za automobilsku, dobije oko 1.000 ljudi.
 
- O “Džonson Elektriku” govore samo brojevi. Ova kompanija imala je prošle godine promet od preko 2 milijarde dolara, a njihov najveći konkurent na tržištu je “Boš”. Jasno je da se radi o samom vrhu elektronske industrije - rekao je ministar Dinkić.
 
Loran Kardon, generalni menadžer kompanije iz Hong Konga za Evropu je kao jedan od potencijala Niša naveo i stručnu radnu snagu, a ministar Dinkić je naglasio da će posla biti za one sa srednjom, ali i za one sa visokom stručnom spremom. 
 
- Plan za proširenje naših fabrika u Evropi je u skladu sa planovima naših kupaca u Evropi, a važna je i geografska pozicija grada kao i dobra saradnja sa Vladom i gradskim rukovodstvom - rekao jeKardon.
 
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić naglasio je da će Niš biti dobar domaćin investitorima i “da je uvek spreman da prihvati nove ideje.”
 
Na pres konferenciji novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.
 
Ali, nakon zvaničnih izlaganja, od direktora Agencije za strana ulaganja SIEPA Božidara Laganina saznali smo da bi subvencije za svako novo radno mesto u novoj fabrici trebalo da iznose 9.000 evra.
 
Radovi na izgradnji fabrike trebalo bi da krenu od septembra.
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: