UMETNICKO DELO POSVECENO GLUMCU Bata nije docekao portret

Izvor: medio.rs, 27.Jun.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMETNICKO DELO POSVECENO GLUMCU Bata nije docekao portret

Glumca Velimira Batu Živojinovića volele su sve generacije, a koliko su ga umetnici poštovali, govori to što je slikar Mane Trbović naslikao portret slavnog glumca u ulju, koji je želeo lično da mu uruči.

Ipak, sudbina je imala drugi plan, te su portret preminulog glumca preuzeli njegovi unuci Dina i Velimir.

Naime, ovaj slikar poklonio je portret svog omiljenog glumca Velimira Bate Živojinovića njegovoj porodici, jer nije stigao lično da ga upozna, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << želji legendarnog Valtera da se sretnu. Neposredno pred smrt, Bata je preko Instagram profila zapratio slikara i rekao da mu se dopadaju njegovi radovi. Trbović je tada poručio Bati da je naslikao njegov portret u ulju i da bi veoma voleo da ga upozna i da mu ga lično uruči. „Alo!“ je došao u posed dirljive prepiske ova dva umetnika.

- Dušo moja, radovi su ti izvanredni, samo nastavi tako - napisao je Bata slikaru, na šta mu je on odgovorio:

- Da li postoji mogućnost da vas negde vidim i da vam uručim tu sliku? Bio bih presrećan da vas vidim uživo. Ostajte dobro najveći gospodine srpskog glumišta - napisao je Trbović.

Raznežen ovim pohvalama, Bata je poručio Manetu da će ga ugostiti u porodičnom domu.

- Možeš, dušo, da dođeš kod nas u stan, samo da se dogovorimo par dana unapred zbog mog zdravlja - napisao je glumac, ali se ubrzo iznova razboleo i do njihovog susreta nije došlo.

Zbog Batine smrti, slikaru se nije ostvario san da ga upozna, a Živojinoviću da vidi svoj portret. Na nedavno održanoj izložbi, slikar je poklonio glumčev portret Batinim unucima, Dini i Velimiru:

- Dini i Velimiru se svideo dedin portret. Ukazali su mi veliku čast dolaskom na izložbu - rekao je umetnik. Velimir je odmah nakon izložbe otputovao kod oca u Pariz, dok Dina ostaje u Beogradu. Kada je ugledala sliku, oduševljeno je uzviknula: „Jedva čekam da baki Luli odnesem portret!“.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.