U toku saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Miškovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Miškovića

BEOGRAD -

Saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima počelo je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tužilac Miljko Radisavlejvić rekao je Tanjugu da je za danas zakazano saslušanje četiri svedoka.

Oni će u tužilaštvu biti ispitani u vezi sa osnivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << firme Marka Miškovića "Mera investment" i sa prodajom akcija Preduzeća za puteve "Niš", dodao je tužilac.

Osim oba Miškovića istraga se vodi protiv vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još sedmorice osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Pritvor je, osim obojici Miškovića, određen Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika.

Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je u ponedeljak žalbu na rešenje o određivanju pritvora vlasniku "Delte" tako da on ostaje u pritvoru za početak do 30 dana, odnosno do 11. januara.

Veće je odbilo i žalbe branilaca Miškovićevog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još četvorice osumnjičenih i potvrdilo rešenje sudije za prethodni postupak kojim im je u petak rano ujutru određen pritvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Mišković: Počelo saslušanje svedoka

Izvor: Mondo, 21.Dec.2012

Saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima počelo je Tužilaštvu za organizovani kriminal...Tužilac Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je za danas zakazano saslušanje četiri...

Nastavak na Mondo...

Počelo saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Miškovića

Izvor: Press, 21.Dec.2012

Tužilac Miljko Radisavlejvić rekao je Tanjugu da je za danas zakazano saslušanje četiri svedoka.. Oni će u tužilaštvu biti ispitani u vezi sa osnivanjem firme Marka Miškovića "Mera investment" i sa prodajom akcija Preduzeća za puteve "Niš", dodao je tužilac.. Osim oba Miškovića istraga...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.