Tereza Kesovija 23. januara u Beogradu

Izvor: Blic, 14.Dec.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Kesovija 23. januara u Beogradu

BEOGRAD - Kraljica mediteranske šansone Tereza Kesovije održaće koncert pod nazivom “Još se srce umorilo nije” u beogradskom Sava centru 23. januara 2011.godine.

Istaknuta hrvatska umetnica koja je rođena u Dubrovniku, vraća se u Beograd posle dvadeset godina. Terezu će na njenom beogradskom nastupu pratiti orkestar Camerata Serbica.

Prvi nastup pred većim auditorijumom imala je 1959. u zagrebačkom Varijeteu, a prvi inostrani nastup bio je na festivalu "Pjesma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Evropu" u St. Vinsentu u Italiji 1962. godine.

Tokom karijere, koja traje 45 godina, Tereza je nastupala na svim domaćim festivalima, gdje je bila i nagrađivana. Sa festivala u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu publika je pamti po pesmama autora: Zdenko Runjić, Nikica Kalođera, Arsen Dedić, Kemal Monteno, Đelo Jusić,Stipica Kalodjera, Andrej Baša i drugi. Publika je pamti po neprevaziđenim hitovima poput ”Prijatelji stari gdje ste”,”Nono, Nono...”,”Sunčane fontane”, "Sviraj mi sviraj”....

Terezinu internacionalnu karijeru obeležavaju nastupi i gostovanja na festivalima u Bratislavi, Rio de Janeiru, na Kupu Evrope u Bernu, te festivalima u Meksiku, Sopotu i Antaliji. Dva puta Tereza je pevala i na Pesmi Evrovozije: 1966. godine kao predstavnica Kneževine Monako s pesmom "Bien plus fort”, kada je sa 0 bodova bila na poslednjem 17.mestu zajedno s Italijom. A 1972. godine predstavlja SFRJ sa pesmom "Muzika i ti”, i osvaja 9. mesto. Održala je međunarodne turneje po državama sveta.

U Francuskoj je tokom 1960-ih i 1970-ih napravila karijeru. Francuska karijera počinje još 1965., kad peva "Larinu pesmu” (La Chanson de Lara) iz filma "Doktor Živago”. Za svoga boravka u Francuskoj Tereza sarađuje s poznatim zvezdama kao što su Sež Lama,Tino Rosi, Žilbert Beko i Rita Pavone. Vrhunac je njen solistički koncert u pariskoj "Olimpiji" održan 1988. godine. U ovu prestižnu dvoranu Tereza se vraća solističkim koncertom 2007. godine potvrdivši velikim uspehom da i nakon 19 godina pauze ima vernu publiku u Francuskoj. Na francuske top liste dospeva ponovo 2008. pesmom "De la ou tu m’aimes".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEREZA KESOVIJA 23. JANUARA U BEOGRADU! VIDEO!

Izvor: iYupi.com, 15.Dec.2010, 01:45

Kraljica mediteranske šansone Tereza Kesovije održaće koncert pod nazivom “Još se srce umorilo nije” u beogradskom Sava centru 23. januara 2011.godine. Istaknuta hrvatska umetnica koja je rođena u Dubrovniku, vraća se u Beograd posle dvadeset godina. Terezu će na njenom beogradskom nastupu...

Nastavak na iYupi.com...

Tereza Kesovija ponovo peva u Beogradu

Izvor: Radio 021, 15.Dec.2010

Kraljica mediteranske šansone Tereza Kesovije održaće koncert pod nazivom "Još se srce umorilo nije" u Sava centru 23. januara.

Nastavak na Radio 021...

NOVA GODINA UZ ROKERE, BALADE I FOLKERE

Izvor: Kurir, 15.Dec.2010

BEOGRAD - Beograđani koji će Novu godinu dočekati ispred platoa Doma Narodne skupštine uživaće u bogatom rok repertoaru, dok oni koji u 2011. godinu žele da uđu u toplom i zatvorenom prostoru mogu to da učine u Beogradskoj areni i centru "Sava" uživajući u pesmama Vlade Georgieva, Harisa Džinovića,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.