Tači: Crkva je Miloševićev spomenik

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Crkva je Miloševićev spomenik

Priština/Beograd -- Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da je objekat pravoslavne crkve u dvorištu Univerziteta Prištine "užasno delo".

Tači je, gostujući u emisiji Radio Kosova, dodao da je u stvari to objekat - "spomenik koji je napravio Slobodan Milošević".

Upitan kakva će biti sudbina te crkve, Tači je rekao: "Sada imamo značajne poslove da uradimo, ali će i to doći na red".

Proteklih nedelja u medijima se dosta govorilo o ovoj crkvi, a nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je u prištinskom Telegrafu objavljen tekst pod naslovom "Porušiću Crkvu Sv. Nikola“ u kojem kosovski ministar za prostorno planiranje Dardan Gaši tvrdi da je nezavršena Crkva Sv. Spasa u centru Prištine podignuta nelegalno.

Na tekst je reagovala Eparhija raško-prizrenska koja tvrdi da poseduje svu potrebnu dokumentaciju koju su izdale nadležne institucije kada je crkva građena. Tekst je izazvao brojne reakcije, a kosovski ministar Gaši kasnije je odbacio kao neistinite tvrdnje o rušenju srpskog hrama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Crkva u dvorištu Univerziteta Prištine je užasno delo

Izvor: Press, 02.Maj.2014

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je da je objekat pravoslavne crkve u dvorištu Univerziteta Prištine "užasno delo"

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.