Sutra nastavak svedočenja u istrazi protiv Miškovića

Izvor: Blic, 09.Jan.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak svedočenja u istrazi protiv Miškovića

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sutra se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Saslušanje je zakazano i za petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem da desetak svedoka u vezi sa krivicnim delima za koja se terete osumnjičeni, rekao je Tanjugu branilac jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od osumnjičenih Mila Djuraškovića advokat Zoran Ateljević.

On je napomenuo da ne još nema informacije ko su lica povana da svedoče, ali da oni izvesno nisu poslednji svedoci u toj istrazi.

Miškoviću, njegovom sinu Marku, zatim vlasniku "Nibens grupe" Milu Djuraškoviću i još četvorici osumnjičenih pritvor od 30 dana ističe u petak 11. januara kada će krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odlučiti da li će im ga produžiti za do najviše još dva meseca.

Ukoliko im ga produži i ako i po isteku ukupno tri meseca ostanu iza rešetaka, Zakonik o krivičnom postupku predvidja da o daljem produženju pritvora odlučuje Apelacioni sud u Beogradu, sve do podizanja optužnice koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.

Miškoviću je pritvor odredjen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Kada se saslušaju svi svedoci, Miškoviću će ostati kao razlozi za pritvor opasnost od bekstva i uznemirenje javnosti. Opasnost od bekstva mogao bi otkloni polaganjem jemstva, a poslednji razlog ceniće sud s obzirom na okolnosti celog procesa.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Tanjugu je rečeno da nisu tačne informacije da je Miškovićeva odbrana ponudila jemstvo od 19 miliona evra za njegovu odbranu sa slobode, što je potvrdio i Miškovićev branilac Zdenko Tomanović.

Osim Miškovića u pritvoru je i njegov sin Marko, vlasnik "Nibens grupe" Milo Djurašković i još četvorica osumnjičenih, dok se trojica brane sa slobode.

Vlasnik Delta holdinga, Marko Mišković, Djurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miškovići i Djurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Djuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Povezane vesti: Vučić: Puštanje Miškovića iz pritvora doživeo bih kao lični poraz Sutra nastavak svedočenja u istrazi protiv Miškovića Tužilac Miljko Radisavljević: Istraga protiv Miškovića zbog "teške korupcije" Poslovanje Miškovića u Crnoj Gori ranije nije bilo sumnjivo Mišković u pritvoru čeka 2013. godinu i Božić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo saslušanje svedoka u istrazi protiv Miškovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jan.2013

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sutra se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika Delte Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nastavak svedočenja u istrazi protiv Miškovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2013, 04:40

BEOGRAD -..U Tužilaštvu za organizovani kriminal danas se nastavlja saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima...Saslušanje je zakazano i za petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.