Surovi testovi kvaliteta telefona u fabrikama

Izvor: Mondo, 14.Jun.2013, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovi testovi kvaliteta telefona u fabrikama

Proizvođači, želeći da ponude kvalitetnije i izdržljivije uređaje, telefone i smartfone testiraju u surovim uslovima: vodom, toplotom, padovima, udarcima….

Navikli ste da gledate novinarske i korisničke testove izdržljivosti novih mobilnih telefona, ali da li ste imali priliku da pogledate kako se ti isti testovi sprovode u fabrikama, u kojima se oni prave?

Samsung je za Galaxy S4 spremio niz testova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji, iako telefon nije namenjen korišćenju u ekstremnim uslovima simuliraju upravo takvo okruženje.

Samsung ih testira na padove sa različite visine i na različitu površinu, u posebnim hladnjačama sa ekstremno niskim i u komorama sa veoma visokim temperaturama. Takođe, telefoni se bacaju u vodu, prskaju, udaraju metalnim kuglama i prolaze mnogo drugih testova izdržljivosti.

Materijal telefona i funkcionalnost komponenti moraju ostati očuvane nakon svakog od testova. Pogledajte kako to izgleda.

Sa druge strane, u Nokijinoj fabrici pokazali su nam kako se telefoni testiraju u smislu dugotrajnosti. Milionima puta se na konektore prikače i iotkače audio ili USB uređaji, testiraju se preklopi i druge komponente, koje moraju da izdrše višegodišnje, svakodnevno korišćenje.

Evo i Nokijinih malo ekstremnijih testova telefona.

Ukoliko i vi naiđete na neki zanimljiv test ovog tipa podelite ga sa nama u komentarima ili na Twitteru!

(Marko Čavić, MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosto vam ga bude žao: Kakvu torturu preživi jedan telefon pre nego što stigne u prodavnice (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Jun.2013

Istina je da je taj isti telefon morao da preživi niz različitih metoda mučenja da bi zaslužio etiketu kvalitetnog proizvoda i završio na polici u prodavnici...Tako recimo Samsung testira Galaxy S4 tako što ga baca 1000 puta iz različitih uglova, udara po ekranu mašinom koja za sekund zdrobi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.