Stigao Eplov Ajfon 4S

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao Eplov Ajfon 4S

KUPERTINO -

Američka kompanija Epl (Apple Inc.) predstavila je večeras novi model Ajfona, najprodavanijeg mobilnog telefona na svetu.

Novi Ajfon 4S imaće procesor sa dva jezgra A5, sedam puta bržu grafiku od prethodnog Ajfon 4, unapređenu brzinu daunloda, autonomiju baterije od šest sati u 3G režimu i devet na bežičnoj mreži i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prodaji i na Verajzonu i na Ej-Ti and Ti mreži u Americi.

Ima i kameru od osam megapiksela sa CMOS senzorom, koji omogućava prolazak daleko veće količine svetlosti i time kvalitetnije fotografije, 4G brzinu mreže sa maksimalnih 14,4 megabita u sekundi.

Telefon će raditi i na evropskim i na američkim mrežama.

Na predstavljanju u Kupertinu, novi izvršni direktor Epla Tim Kuk, inače naslednik legendarnog Stiva Džobsa, rekao je da Ajfon u ovom trenutku drži pet odsto celokupnog svetskog tržišta mobilnih telefona.

Kuk je naveo da će novi Eplov operativni sistem za mobilne uređaje Aj Os 5 biti objavljen 12. oktobra i biće dostupan na Ajfonu 4, Ajfonu 3GS, Ajpedu 2, Ajpedu, kao i Ajpod taču četvrte i treće generacije.

On je rekao i da Ajped zauzima ukupno tri četvrtine svih prodatih tablet računara u Americi, kao i da je u svetu do sada prodato 300 miliona Ajpodova.

Nastavljajući tu tradiciju, Epl je večeras predstavio i unapređene verzije Ajpod nana, koji će se od sada u SAD prodavati za 129 dolara za verziju od osam gigabajta, odnosno, za 149 dolara u verziji od 16 gigabajta. Nove verzije izgledaju identično kao stare, ali im je softver unapređen.

Na predstavljanju je rečeno da je u svetu do sada prodato 250 miliona uređaja sa Eplovim Aj Os operativnim sistemom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavljen ajfon 4S

Izvor: VOA, 04.Okt.2011

Ajfon 4S ima procesor sa dva jezgra i sedam puta bržu grafiku od prethodnog

Nastavak na VOA...

Novi ”ajfon”: promene samo ispod haube

Izvor: Politika, 04.Okt.2011

Novi šef ”Epla” razočarao ljubitelje najpopularnijeg ”pametnog” telefona koji su očekivali radikalniji redizajn ..Od našeg stalnog dopisnika..Vašington – Pošto su, kao i obično, očekivanja podignuta u stratosferu, premijera novog ”ajfona” donela je razočarenje. Umesto modela sa...

Nastavak na Politika...

Najavljen iPhone 4S

Izvor: Playsomnia.com, 05.Okt.2011, 01:05

Apple je danas održao dugoočekivanu konferenciju vezanu za iPhone. Novi model će se zvati iPhone 4S, i koristiće A5 čip, isti kao onaj u iPadu 2. Grafički procesor će, kako navode, biti sedam puta brži, a CPU oko dva puta brži nego u prethodnom modelu. Kamera će dolaziti sa senzorom od 8MP...

Nastavak na Playsomnia.com...

Epl najavio novi Ajfon

Izvor: Mikro - PC World, 05.Okt.2011

Na skupu očekivanom s ogromnim zanimanjem, koji je održan u Kupertinu u utorak u 10.00 po lokalnom vremenu (19.00 po našem), Epl (Apple) je najavio Ajfon 4S (iPhone 4S), svoj novi 3G telefon s poboljšanim hardverom koji aplikacije izvršava brže od svog prethodnika, modela 4. Eplov novi izvršni...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.