Stanišljević prebačen u zatvor Tunjice kod Banjaluke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišljević prebačen u zatvor Tunjice kod Banjaluke

BANJALUKA -

Božidar Stanišljević, koji je u BiH osumnjičen za terorizam, prebačen je iz Sarajeva u zatvor Tunjice kod Banjaluke, izjavio je danas direktor tog zatvora Pero Dunjić.

On je rekao Srni da je Stanišljević 14. januara prebačen u pritvorsku jedinicu zatvora Tunjice kod Banjaluke.

Stanišljević je priznao da je u halu "Borik" u Banjaluci uneo arsenal oružja i eksploziva, koji je pronađen dan uoči svečane akademije povodom proslave 20 godina Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpske i krsne slave RS.

Policija Republike Srpske je pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj su se nalazili automatska puška s prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva TNT velike razorne moći, četiri bombe i poluautomatska puška sa 330 komada municije, kao i štapini sa upaljačem.

Prema proceni MUP-a RS, da je oružje u dvorani aktivirano, ugrozilo bi živote više od 1.000 ljudi koji su prisustvovali proslavi.

Sud BiH odredio je Stanišljeviću jednomesečni pritvor posle hapšenja 10. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanišljević prebačen u zatvor Tunjice

Izvor: Glas javnosti, 17.Jan.2012

BANJALUKA - Božidar Stanišljević, koji je u BiH osumnjičen za terorizam, prebačen je iz Sarajeva u zatvor Tunjice kod Banjaluke, izjavio je direktor tog zatvora Pero Dunjić...On je rekao Srni da je Stanišljević 14. januara prebačen u pritvorsku jedinicu zatvora Tunjice kod Banjaluke...Stanišljević...

Nastavak na Glas javnosti...

Stanišljević prebačen u banjalučki zatvor

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2012

Božidar Stanišljević, osumnjičen za terorizam pošto je priznao da je uneo naoružanje u banjalučku halu Borik, pronađeno uoči proslave 20. godišnjice RS, prebačen je iz Sarajeva u pritvorsku jedinicu zatvora Tunjice kod Banjaluke, potvrdio je danas direktor ovog zatvora Pero Dunjić...Kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Udruženje novinara RS podnijelo krivičnu prijavu protiv Nikolaidisa

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2012, 11:56

BANJALUKA - Udruženje novinara Republike Srpske podnijelo je danas krivičnu prijavu protiv savjetnika predsjednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa zbog teksta povodom proslave 20 godina od formiranja Republike Srpske u kojem je podsticao na terorizam, čime je počinio krivično djelo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.