Španija: Raskrinkana srpska banda

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Raskrinkana "srpska banda"

Madrid -- Španska policija raskrinkala "srpsku bandu" osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu i uhapsila 29 ljudi, navodi agencija AFP.

Policajci su, u akciji hapšenja, zaplenili i četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom novcu, kao i bunde, satove i mobilne telefone.

Banda je koristila žene i decu za izvođenje više od sto pljački domova i oni su ponekad "pretili da će zaklati žrtve ako im ne predaju dragocenosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše u saopštenju španske policije.

Muškarci su izvodili prevare tako što su se predstavljali kao poslovni ljudi koji se bave menjanjem deviza, ali su, u zamenu za legalan novac, davali falsifikovane novčanice.

Kriminalna banda je bila podeljena u četiri grupe.

Jedna grupa je delovala na jugu Španije, druga u baskijskom regionu i Navari, na severu Španije i jugu Francuske, treća je bila u istočnom španskom gradu Kasteljonu, a četvrta u Portugalu.

Među 29 uhapšenih je i jedan zlatar koji je preprodavao ukradene dragocenosti. Veći deo zaplenjene robe pronađen je na imanju u istočnom španskom gradu Vinaros, navela je policija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raskrinkana srpska banda koja je u Španiji opljačkala 100 kuća

Izvor: Blic, 21.Maj.2011

MADRID - Španska policija je raskrinkala srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugaliji i uhapsila je 29 ljudi, saopštila je danas policija. ..Policajci su, u akciji hapšenja, zaplenili i četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom...

Nastavak na Blic...

Razbijena srpska "ženska" banda u Španiji

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2011

Španska policija raskrinkala je srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugaliji i uhapsila je 29 ljudi, saopštila je danas policija.

Nastavak na Vesti-online.com...

Španija: Uhapšeno 29 kriminalaca srpskog porekla

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2011

Španska policija uhapsila je 29 kriminalaca srpskog porekla, osumnjičenih za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu. U saopštenju policije navodi se da  su zaplenjena četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom novcu, kao i bunde, satovi i mobilni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Španija: Uhapšeno 29 kriminalaca srpskog porekla

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2011

Španska policija uhapsila je 29 kriminalaca srpskog porekla, osumnjičenih za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu.

Nastavak na Radio 021...

Razbijena srpska "ženska" banda

Izvor: TvojPortal.com, 21.Maj.2011

21. 05. 2011.  | Vestionline. Španska policija raskrinkala je srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugaliji i uhapsila je 29 ljudi, saopštila je danas policija.. . . Žene i deca izvodili pljačke po kućama. Policajci su, u akciji hapšenja, zaplenili i...

Nastavak na TvojPortal.com...

Pljačkali kuće preteći žrtvama da će ih zaklati

Izvor: Blic, 22.Maj.2011, 01:05

MADRID - Španska policija je raskrinkala srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu i uhapsila je 29 ljudi, saopštila je policija. ..Policajci su, u akciji hapšenja, zaplenili i četiri kilograma zlatnog nakita, dve zlatne poluge i 70.000 evra u gotovom novcu,...

Nastavak na Blic...

UHAPŠENO 29 SRBA U ŠPANIJI!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011

MADRID - Pljačkali u tri zemlje! U spektakularnoj akciji španska policija je raskrinkala srpsku bandu osumnjičenu za pljačke i prevare u Španiji, Francuskoj i Portugalu i uhapsila ukupno 29 ljudi...MADRID - Pljačkali u tri zemlje!..U spektakularnoj akciji španska policija je raskrinkala srpsku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.