Sindikat traži smenu policajca osumnjičenog za pljačku

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat traži smenu policajca osumnjičenog za pljačku

Sindikat policije i policijskih starešina saopštio je danas da je žandarm Saša Mijalkov, osumnjičen da je u Novom Sadu pokušao da opljačka poštu trebalo da bude smenjen pre pokušaja pljačke, a po zahtevu komandanta odreda u kom je Mijalkov bio zaposlen.

"On je u vreme pljačke pošte bio šef prvog tima, prvog voda treće čete novosadskog odreda Žandarmerije, iako je komandant ovog odreda mnogo pre izvršenja ovog kriminalnog akta, podneo zahtev Direkciji policije da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mijalkov bude smenjen ili suspendovan. Zašto to nije urađeno, tačnije zašto je zahtev komandanta ovog odreda ležao u nečijoj fioci dok nije pukla bruka, pitanje je koje traži odgovor", navodi se u saopštenju sindikata.

Kako je pojasnio sindikat, stvaranje efikasnog sistema zaštite "od kriminalaca u sopstvenim redovima" jedan je od najvažnijih zadataka reforme policije.

"Radi se prvenstveno o intencijama budućeg Zakona o policiji u kome bi pripadnici specijalnih jedinica prolazili temeljne psihološke, bezbednosne i fizičke provere bez obzira na prethodno provedeno vreme u tim jedinicama", dodao je sindikat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat: Zašto nije smenjen žandarm osumnjičen za pljačku

Izvor: Blic, 18.Jan.2015

Sindikat policije i policijskih starešina saopštio je danas da je žandarm Saša Mijalkov, osumnjičen da je u Novom Sadu pokušao da opljačka poštu trebalo da bude smenjen pre pokušaja pljačke, a po zahtevu komandanta odreda u kom je Mijalkov bio zaposlen..."On je u vreme pljačke pošte bio šef...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.