Saradnja sa parlamentom Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa parlamentom Republike Srpske

BEOGRAD -

Predsednici parlamenata Srbije i Republike Srpske složili su se danas u Beogradu da je neophodno produbljivanje međusobne i regionalne saradnje parlamenata i najavili sastanak predstavnika skupštinskih radnih tela u Banja Luci u aprilu.

Slavica Đukić-Dejanović je novinarima posle sastanka u Domu Narodne skupštine izjavila da je neophodno i da se prenesu iskustva jednog i drugog parlamenta značajna za građane i Srbije i Republike Srpske, ali i da je uverena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će institucije u Bosni i Hercegovini ubrzo naći ključ za sopstveno konstituisanje.

"Uverena sam i da će parlament Republike Srpske biti značajan most u našoj saradnji sa parlamentom Bosne i Hercegovine i izabranim rukovodstvom te zemlje", rekla je predsednica srpskog parlamenta.

Njen kolega iz RS Igor Radojičić je saglasan da je neophodno produbiti regionalnu saradnju i uveren da je Banja Luka voljna da učestvuje u uspostavljanju novih i boljih regionalnih odnosa.

Radojičić je ocenio da pozitivan ton tim odnosima daju Beograd i Zagreb, ali i da Sarajevo treba da bude mnogo više uključeno u regionalne odnose.

On je istakao da su u RS sve institucije konstituisane sa današnjim danom pošto je Ustavni sud RS juče presudio da izbor Vlade RS nije povredio vitalni nacionalni interes Bošnjaka u tom entitetu.

Radojičić je dodao da je Dejanovićevu informisao o tome, ali i o činjenici da je na nivou BiH situacija komplikovanija, jer osim Predsedništva BiH, parlament ne radi, a nije blizu ni izbor Saveta ministara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Susret predstavnika skupštine Srbije i RS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2011

Predsjednici Skupština Srbije i Republike Srpske Slavica Djukić-Dejanovići Igor Radojičić izrazili su danas spremnost za unapredjenje parlametarne suradnje, koja je, kako su naveli, bitan faktor u jačanju regionalnih odnosa i na putu ka Evropskoj uniji. Oni su, nakon sastanka parlamentarnih delegacija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PRIZNANJE ZA HILDEGARD GACEK

Izvor: Kurir, 02.Feb.2011, 10:57

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović uručiće danas direktorki Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Hildegard Gacek priznanje Kluba privrednih novinara - Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos razvoju privrede Srbije i Zlatni dinar cara Dušana, prenosi Tanjug.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.