Rekovac: Eksplozija u školi

Izvor: B92, 04.Mar.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekovac: Eksplozija u školi

Rekovac -- Četvoro radnika, koji su povređeni u eksploziji kotla koja se dogodila u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu, pušteni su na kućno lečenje.

"Na mesto događaja došli su hitna pomoć, policija i vatrogasci, ali požara nema. Povređenima je ukazana medicinska pomoć", izjavila jeportparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić i dodala da u eksploziji nema povređenih učenika.

Lekari Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu konstatovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su lakše telesne povrede kod četvoro radnika koji su povredjeni u eksploziji kotla u školi u Rekovcu, nakon čega su svi pušteni na kućno lečenje.

Portparolka KBC Kragujevac Vanja Djordjević izjavila je da su nad povredjenim radnici obavljeni dijagnostički pregledi, nakon čega su konstatovane lakše povrede koje ne zahtevaju bolničko lečenje.

Škola je pretrpela velika oštećenja i u njoj neko vreme neće moći da se održava nastava, izjavio je načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević.

Od udara eksplozije, izleteli su prozori i vrata na objektu škole tako da je pričinjena materijalna šteta, ali o visini štete će moći da se govori tek nakon završene istrage, koja je u toku.

Starčević je najavio da će oštećenu školu sutra posetiti i ministar prosvete i nauke Žarko Obradović. Eksplozija je uništila objekat kotlarnice koji se nalazi u neposrednoj blizini škole, oštetila je krov, zidove i stolariju poljoprivredne škole. Eksplozija je bila toliko snažna da se čula u celom Rekovcu.

Kako je naveo Starčević, do sanacije objekta učenici Poljoprivredno - veterinarske škole će nastavu imati u Osnovnoj školi "Svetozar Marković". Sutra nastave neće biti ni u jednoj ni u drugoj školi.

U školi se danas održavalo takmičenje iz matematike, ali niko od učenika nije povređen.

Prema rečima predsednika opštine Rekovac Dragana Prodanovića jedan radnik u kotlarnici, koji je najteže povređen, prebačen je u Kragujevac na posmatranje, ali mu život nije ugrožen. On je dodao i da su dve radnice zadobile posekotine.

Policija i vatrogasci su još na mestu događaja, a istraga je u toku.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplodirao kotao u školi, četvoro povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2012

REKOVAC -..Četvoro radnika je povređeno u eksploziji kotla koja se dogodila danas u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu, potvrdila je agenciji Beta portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić..."Na mesto događaja došli su hitna pomoć, policija i vatrogasci, ali požara nema....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Eksplozija u Rekovcu - četvoro povređenih

Izvor: NaDlanu.com, 04.Mar.2012

Četvoro radnika je povređeno u eksploziji kotla koja se dogodila u nedelju u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu, potvrdila je agenciji Beta portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić... REKOVAC, 4. marta 2012. (Beta) - "Na mesto događaja došli su hitna pomoć, policija i...

Nastavak na NaDlanu.com...

Srbija: Povređeni radnici pušteni na kućno lečenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2012

Lekari Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Kragujevcu konstatovali su lakše telesne povrede kod četvoro radnika koji su povređeni u eksploziji kotla u školi u Rekovcu, nakon čega su svi pušteni na kućno lečenje, rečeno je u nedelju agenciji Beta. Portparolka KBC Kragujevac Vanja Đorđević...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Radnici povređeni u eksploziji kotla u Rekovcu upućeni na kućno lečenje

Izvor: Blic, 04.Mar.2012

Radnik i tri radnice koji su lakše povređeni u jutrošnjoj eksplozij kotla u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu posle ukazane pomoći u kragujevačkom Urgentnom centru upućeni su na kućno lečenje. Neizvesno je kad će početi nastava jer je škola u eksploziji u potpunosti demolirana..."Lekari...

Nastavak na Blic...

Eksplozija kotla ruinirala školu

Izvor: Politika, 04.Mar.2012

U Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu lakše povređene četiri osobe – ložač kotla, dve nastavnice i jedna pomoćna radnica..Jagodina – Prilikom eksplozije kotla u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Rekovcu, koja se dogodila juče oko 10 časova, povređene su četiri osobe–ložač...

Nastavak na Politika...

Povređeni radnici iz Rekovca dobro

Izvor: Šumadija Press, 05.Mar.2012, 10:43

Lekari Kliničko-bolničkog centra (KBC) u Kragujevcu konstatovali su lakše telesne povrede kod četvoro radnika..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.