RAČUN ELEKTROPRIVREDE U PROKUPLJU PRED BLOKADOM

Izvor: Kurir, 28.Dec.2010, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAČUN ELEKTROPRIVREDE U PROKUPLJU PRED BLOKADOM

PROKUPLJE - Lokalna samouprava u Prokuplju uručila rešenje o blokadi računa Prokuplje Elektroprivredi zbog neplaćenog poreza u iznosu od 36 miliona dinara.

U Poreskoj upravi u Prokuplju rekli su da će Prokuplje Elektroprivredi blokirati račun pre Nove godine ako hitno ne plati porez.

- Pokušali smo da nađemo rešenje za njihov nagomilani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dug ali nisu hteli da ga plate ni u više rata - kažu u opštinskoj Poreskoj upravi.

Oni dodaju da su bili primorani da tuže to preduzeće i da sada imaju pravosnažno drugostepeno sudsko rešenje za naplatu dugovanja. Radi se o neplaćenom porezu za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta na kome se nalazi upravna zgrada EPS-a u Prokuplju i trafo stanice i niskonaponska mreža na teritoriji cele opštine.

Sa druge strane, u prokupačkoj elektrodistribuciji kažu da im Poreska administracija, odnosno lokalna samouprava, duguje za utrošenu električnu energiju, pa će biti primorani da ih ovih dana isključe sa mreže zbog neplaćenih računa.

Nedavno je Poreskoj administraciji električnu energiju isključio direktor fabrike "Filcara" iz Prokuplja Vukoje Balović u čijoj su upravnoj zgradi poreznici podstanari.

Balović kaže da je bio prinuđen na ovaj potez jer mu poreznici duguju za neplaćenu kiriju 620.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Školi plene imovinu zbog duga za gradnju

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 01:15

LESKOVAC - Sva pokretna imovina Medicinske škole u Leskovcu biće zaplenjena 7. januara jer je leskovačko preduzeće „Novogradnja”, juče najavilo plenidbu po izvršnom sudskom rešenju Višeg suda u Beogradu za dug od 60 miliona dinara. Ovo preduzeće je 2005. godine sagradilo novi školski objekat...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.