Ponovo incidenti u Makedoniji

Izvor: B92, 10.Mar.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo incidenti u Makedoniji

Skoplje -- U Makedoniji su i prošle noći izbili incidenti između Albanaca i Makedonaca. Incidenti u Skoplju i Tetovu. Bar dvoje povređenih, od kojih jedan policajac.

U Skoplju su kasno sinoć kod Gradskog parka četiri osobe albanske nacionalnosti napale trojicu maloletnika.

Kako je potvrđeno iz MUP-a, napadači su maloletnike pretukli pesnicama i metalnim palicama, a jedan od njih je završio u bolnici.

Iz MUP-a su saopštili da se ranije po podne dogodio još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan incident, nalik na one iz prethodnih dana.

U Tetovu je napadnuta 16-godišnja devojčica makedonske nacionalnosti, dok se kretala ulicom. Nju je napala grupa mladića albanske nacionalnosti, koji su je prvo verbalno napali, a onda udarali nogama.

Jedan policajac je rasečen po licu u drugom incidentu u Tetovu. Policajci su intervenisali kada je šest-sedam mlađih Albanaca fizički napala dvojicu mladića.

Makedonski mediji javili su sinoć i da su se dogodila još dva incidenata, jedan u Skoplju, u kome je napadnut 20-godišnji momak, a drugi u autobusu, ali policija još nije potvrdila te informacije.

U Makedoniji su se i tokom prethodne noći dogodili međuetnički incidenti, a zvaničnici, političari i međunarodni predstavnici zahtevaju da se počinioci privedu pravdi i apeluju na smirivanje strasti.

"Nastavićemo sa rasvetljavanjem svih incidenata. Svako ko se budeo usudio da pribegne nasilju biće najstrože kažnjen, jer nasilje ne može da se toleriše ni pod kakvim uslovima. Želim i da vas obavestim da su lica protiv kojih će biti podnete krivične prijave različitih nacionalnosti i pripadaju različitim etničkim zajednicama," kaže ministarka policije Gordana Jankuloska.

Premijer Nikola Gruevski upozorava političke partije da svojim govorima ne raspiruju strasti:

"Ne koristite govor mržnje ili govor koji na direktan ili indirektan način, ohrabruju izvesne grupe da na ovakav način prazne svoju negativnu energiju. To im nikako neće pomoći da dođu na vlast, to će samo doprineti da se o njima kao političkim grupama stvari loša slika."

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije izdalo je danas naređenje svim svojim pripadnicima da na posao dolaze javnim prevozom i na taj način deluju preventivno.

Zapaljen most u Skoplju

U Skoplju je jutros zapaljen viseći most na reci Vardar, koji povezuje skopsko naselje "Đorče Petrov" i selo Laka, prenela je televizija Sitel, pozivajući se na policiju.

Most se nalazi u blizini fudbalskog stadiona, a zapaljen je sa strane skopskog naselja "Đorče Petrov". Požar je ugašen i obavljen je uviđaj na mestu požara.

Za sada nema informacija da li je požar podmetnut i kako je izbio. Taj viseći most preko Vardara, uglavnom, koriste meštani sela Laka, nastanjenog Albancima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANCI NAPALI MALOLETNU MAKEDONKU U TETOVU

Izvor: Kurir, 10.Mar.2012

SKOPLJE - U blizini gradskog parka u Skoplju kasno sinoć izbio je incident u kome su četiri osobe albanske nacionalnosti napale trojicu maloletnika...SKOPLJE - U blizini gradskog parka u Skoplju kasno sinoć izbio je incident u kome su četiri osobe albanske nacionalnosti napale trojicu maloletnika...Kako...

Nastavak na Kurir...

Incidenti u Skoplju i Tetovu

Izvor: Blic, 10.Mar.2012

U blizini gradskog parka u Skoplju kasno sinoć izbio je incident u kome su četiri osobe albanske nacionalnosti napale trojicu maloletnika. Skoplje..Kako je potvrđeno iz MUP-a, napadači su maloletnike pretukli pesnicama i metalnim palicama, a jedan od njih je završio u bolnici...Iz MUP-a su saopštili...

Nastavak na Blic...

Skoplje: Napadnuta tri maloletnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2012

Četiri osobe napale su u petak uveče u gradskom parku u Skoplju tri maloletna mladića. Prema prvim informacijama oni su pretučeni metalnim šipkama i štapovima. Dva od tri mladića su zadobila teške povrede, a jedan je prevezen u Gradsku hiruršku bolnicu zbog povreda zadobijenih od udaraca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

ALBANCI U SKOPLJU PRETUKLI MAKEDONCA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2012, 03:57

SKOPLJE - U Skoplju su se u subotu veče dogodila još dva međuetnička incidenta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova..SKOPLJE - U Skoplju su se u subotu veče dogodila još dva međuetnička incidenta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...Oko 20 sati, pored keja Vardara u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.