Pljačkaši banke u pritvoru

Izvor: RTS, 29.Nov.2010, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši banke u pritvoru

Uhapšeni Ivan D. i Ivan K, koji su prilikom pljačke banke "Intenza", u Ulici Braće Jerković u Beogradu, ranili policijskog službenika Dejana Zastavnikovića. Osumnjičeni su za teška kriminalana dela, od kojih su stekli imovinsku korist od oko 9,2 miliona dinara, saopštio MUP.

Policija je uhapsila Ivana D. i Ivana K, zbog sumnje da su ranili policijskog službenika Dejana Zastavnikovića, prilikom pljačke banke Inteza u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova Srbije.

Neposredno posle pljačke u banci Inteza, 19. novembra u Ulici Braće Jerković, ranili  su Zastavnikovića u glavu i ramena.

Ivanu K. (33) određeno je zadržavanje do 48 časova, dok je Ivan D. upućen u Kliničko-bolnički centar u Beogradu. Posle saslušanja, osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu na dalju nadležnost.

U saopštenju se navodi da je prilikom pretresa stana Ivana K. pronađena marihuana.

Ivan D. i Ivan K. osumnjičeni su da su, izvršenjem više krivičnih dela razbojništva, nabavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 9,2 miliona dinara.

Oni se sumnjiče i za pljačku Rajfajzen banke u Ulici Brće Srnić, pošta u Zaplanjskoj ulici i u Ulici Borivoja Stevanovića, benzinske pumpe Intermol u Ulici Vojislava Ilića, apoteke u Medakovićevoj i prodavnice Aksa Mokroluškoj ulici.

Ivan D. i Ivan K. osumnjičeni su i za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pre ranjavanja policajca oteli 9 miliona din.

Izvor: Mondo, 29.Nov.2010

Dvojica mladića, koji su ranili policijskog službenika Dejana Zastavnikovića prilikom pljačke banke "Inteza", pre toga počinili još sedam dela razbojništava i tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 9.200.000 dinara.

Nastavak na Mondo...

PLJAČKAMA STEKLI OKO 9,2 MILIONA

Izvor: Kurir, 30.Nov.2010, 08:02

BEOGRAD - Ivan D. (33) i Ivan K. (24), osumnjičeni da su 19. novembra ove godine, posle pljačke banke u Beogradu, ranili policajca Dejana Zastavnikovića, terete se za još šest razbojništava. Policija sumnja da su na ovaj način „zaradili“ 9,2 miliona dinara...Kako se navodi u saopštenju MUP,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.