Ostavka Labudovića, nova predsednica UO RUV Vanja Barišić Joković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka Labudovića, nova predsednica UO RUV Vanja Barišić Joković

NOVI SAD -

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora RUV RTV mr Boris Labudović podneo je ostavku na mesto predsednika.

U obrazloženje se navodi da je predstojeća izmena Statuta RUV RTV radi usklađivanja ovog akta sa Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina za njega je neprihvatljiva.

"Isti zakonodavac Zakonom o radiodifuziji propisuje nezavisnost i samostalnost u radu RUV, a Zakonom o Nacionalnim savetima nacionalnih manjina - to praktično poništava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukoliko bi se potonji Zakon striktno poštovao (shodno tumačenju nadležnih), UO i menadžment RUV ne bi birao čak 16 od 21 odgovornog urednika", ističe Labudović u obrazloženju ostavke.

"Kako da generalni direktor i glavni i odgovorni urednici Radio-televizije Vojvodine odgovaraju za uređivačku politiku, ako im tri četvrtine odgovornih urednika postavljaju Nacionalni saveti? Time praktično gubimo nezavisnost i samostalnost na tri od pet (radijskih i televizijskih) programa koje emituje RUV RTV. A svi smo već videli kako u praksi izgleda uticaj nacionalnih stranaka na medije preko nacionalnih saveta", konstatuje se u tekstu.

Dosadašnji predsednik Upravnog odbora RUV RTV Boris Labudović na kraju zaključuje: "Sukob dva zakona u domenu upravljanja odgovornim poslovima u medijskom javnom servisu može imati loše posledice po nezavisnost i samostalnost, kao i po uređivačke kriterijume RUV RTV. U tome ne želim da učestvujem.”

Ostavka je stupila na snagu u utorak, 4. oktobra.

Upravni odbor RUV RTV je za predsednicu izabrao mr Vanju Barišić Joković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ostavka Borisa Labudovića u UO RTV-a

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2011

Boris Labudović podneo je ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Radio televizije Vojvodine, a odbor je za novu predsednicu izabrao Vanju Barišić Joković.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.