Orahovac, protest protiv  Jablanovića

Izvor: RTS, 18.Jan.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orahovac, protest protiv Jablanovića

Nekoliko stotina stanovnika sela Velika Kruša u opštini Orahovac protesovalo je zbog izjave ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića, zahtevajući da on bude smenjen.
Demonstranti su nosili transparente "Tražimo pravdu za srpske zločine", "Gde su nestali", "Gde je Ukšin Hoti", i fotografije nestalih osoba, prenosi Beta.

Povod za proteste je izjava Jablanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je 6. januara, na Badnje veče u selu Zočište "divljacima" nazvao učesnike protesta koji su sprečili dolazak raseljenih Srba u crkvu u Đakovici.
U selu Velika Kruša, 26. marta 1999. godine ubijene su 243 osobe, od kojih je 206 bilo iz tog sela.
Protiv izjava ministra Jablanovića juče je u Đakovici protestovalo je više od 10.000 građana koji su zahtevali njegov u ostavku ili smennjivanje, ili čak i ostavku premijera Ise Mustafe ako ne bude smenio Jablanovića.
Premijer Mustafa je poslednjih dana pod snažnim pritiskom kosovske javnosti, opozicije, nevladinih organizacija, organizacija nestalih i organizacija za ljudska prava, da smeni Jablanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ABK traži smenu srpskog ministra

Izvor: B92, 19.Jan.2015, 16:53

Poslanička grupa Alijanse za budućnost Kosova podnela je skupštini zahtev za smenu ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova Aleksandra Jablanovića...Šefica poslaničke grupe AZBK, Donika Kadaj Bujupi je za Radioteleviziju Kosova izjavila da je prikupljen dovoljan broj potpisa poslanika Skupštine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.