Oko 30.000 građana dočekalo Gotovinu u rodnom mestu

Izvor: Blic, 20.Nov.2012, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 30.000 građana dočekalo Gotovinu u rodnom mestu

Hrvatski general Ante Gotovina stigao je večeras u rodne Pakoštane u Dalmaciji, gde ga je dočekalo oko 30.000 građana.

- Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće, i tu sam s vama. I šta vam drugo mogu reći nego da sam srećan. Hvala vam na hrišćanskoj ljubavi iskazanoj svih ovih godina - izjavio je Gotovina, a prenela je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

On je dodao da tu "hrišćansku ljubav treba čuvati i dalje, i iskazivati posebno prema onima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su najslabiji i najugroženiji kako bismo videli da svaki naš čovek može živeti srećno u ovoj državi".

- To je naš zajednički cilj i verujem da je to naše sutra - poručio je Gotovina koji je u petak, 16. novembra, zajedno sa generalom Mladenom Markačom, u Haškom tribunalu oslobođen krivice za ratni zločin tokom i posle akcije "Oluja" 1995.

U organizaciji dočeka učestvovale su gotovo sve opštine zadarske županije, a oslobođenog generala dočekale su baklje i skandiranje "Ante, Ante", kao i pesme "Zovi, samo zovi" i "U boj, u boj za narod svoj". Prilikom dolaska Gotovina je prolazio kroz špalir građana.

Osim Pakoštanaca, na skup su došli i autobusi iz drugih krajeva Hrvatske, poput Dubrovnika, Splita i Šibenika. Organizatori su najavili da će zabavni program trajati do kasno u noć.

Povezane vesti: Sudija Ađius se ogradio od odluke o oslobađanju generala Drecun: Rečeno mi je da najviše protivnika da Haradinaj bude osuđen ima u Beogradu Džefri Najs: Oslobađanje Gotovine je posledica vladavine prava Crnogorsko udruženje: Presuda generalima uticaće na razgraničenje na Prevlaci Keš spasao Gotovinu: Hrvatska platila 30 miliona evra za odbranu generala

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomson, baklje i 30.000 ljudi na dočeku Gotovine

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2012

Hrvatski general Ante Gotovina stigao je večeras u rodne Pakoštane u Dalmaciji, gde ga je dočekalo oko 30.000 građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Srećan sam što sam kod kuće"

Izvor: B92, 20.Nov.2012

Beograd -- Hrvatski general Ante Gotovina stigao je u rodne Pakoštane u Dalmaciji, gde ga je dočekalo oko 30.000 građana..."Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće, i tu sam s vama. I šta vam drugo mogu reći nego da sam srećan. Hvala vam na hrišćanskoj ljubavi iskazanoj svih ovih godina",...

Nastavak na B92...

Oko 30.000 građana dočekalo Gotovinu u rodnom mestu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2012, 10:16

Hrvatski general Ante Gotovina stigao je sinoć u rodne Pakoštane u Dalmaciji, gde ga je dočekalo oko 30.000 građana...Histerija: Posle Zagrepčana doček za zločinca Ante Gotovinu i u njegovom rodnom mestu Pakoštane u Dalmaciji  .."Posle toliko godina našao sam put do svoje kuće, i tu sam s...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.