Novinarska udruženja traže istragu o ugrožavanju zaječarskog novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarska udruženja traže istragu o ugrožavanju zaječarskog novinara

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja traži od policije i tužilaštva Zaječara da pokrenu istragu povodom odvrtanja zavrtnja na točkovima automobila novinara i vlasnika produkcije "Za medija" Dušana Vojvodića i da utvrde ima li taj incident veze sa novinarskim poslom koji obavlja.

Kako je Koaliciji, u kojoj su UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, rekao Vojvodić, on je 2. novembra krenuo sa kolegom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Dejanom Todorovićem iz Zaječara ka Sokobanji, a kada su stali na putu Todorović je utvrdio da su im olabavljeni zavrtnji na dva točka.

Po oceni udruženja okupljenih u Koaliciji, dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Ta koalicija od policije i tužilaštva Zaječara očekuje da što pre sprovedu istragu i o njenim rezultatima obavesti javnost.

Vojvodić smatra da su nepoznate osobe odvrnule zavrtnje na točkovima njegovog automobila u noći između 1. i 2. novembra.

On misli da su olabavljeni zavrtnji na točkovima posledica posla kojim se bavi, jer je "kroz svoj istaživački i novinarski rad ukazivao na mnogobrojne zloupotrebe i malverzacije u Gradskoj upravi u Zaječaru, ali i na uništavanje arterskih česmi" u Zaječaru, kao i da artersku vodu zagađuje hotel "Srbija Tis".

"Vlasnici tog hotela, kojima je zbog pisma koje sam poslao nadležnom ministarstvu dan ranije bila inspekcija, pretili su mi i ranije da će me sačekati kristalna noć. I krivičnu prijavu protiv mene su podneli, ali ju je tužilaštvo u Zaječaru odbacilo. Dobijao sam pretnje i od glumca Vujadina Miloševića i bivšeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića", rekao je Vojvodić.

On dodaje da se produkcija "Za medija", čiji je vlasnik, "osim priče o česmama, bavi i ozbiljnim istraživanjem o trošenju javnog novca i proneverama stotina miliona dinara u Gradu Zaječaru".

Kako je rakao, ne želi da "upire prstom" ni u koga, ali želi da ukaže na eventualne motive napada jer je "baveći se novinarskim poslom stekao neprijatelje i sasvim je siguran da je ovo urađeno namerno".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novinarska udruženja traže istragu o ugrožavanju zaječarskog novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2016

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja traži od policije i tužilaštva Zaječara da pokrenu istragu povodom odvrtanja zavrtnja na točkovima automobila novinara i vlasnika produkcije "Za medija" Dušana Vojvodića i da utvrde ima li taj incident veze sa novinarskim poslom koji obavlja...Kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.