Novi rekord na Volstritu

Izvor: VOA, 01.Mar.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekord na Volstritu

Američki berzanski indeksi su danas postavili nove rekorde, dok je glavni indeks Dau Džons prvi put premašio 21 hiljadu poena. Američke berze su oborile niz rekorda od izbora Donalda Trampa za predsednika, pošto je on ohrabrio biznise obećanjima da će smanjiti poreze i regulative i da će odobriti velike investicije za obnovu infrastrukture. Tramp je ponovio ta obećanja u jučerašnjem govoru u Kongresu iako nije naveo detalje. Investitori su takodje ohrabreni današnjim nagoveštajima zvaničnika Federalnih rezervi da su bliži još jednom povećanju kamatnih stopa na narednom sastanku 15. marta.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Demokratski senator traži proveru Trampovog poslovanja u inostranstvu

Izvor: Beta, 02.Mar.2017, 22:44

Demokratski senator američke savezne države Ohajo zatražio je danas od Ministarstva finansija da ispita poslovanje predsednika Donalda Trampa i njegove porodice u inostranstvu da bi se utvrdilo da li postoje ruski ili investitori iz zemalja koje krše rezolucije UN o finansiranju terorizma, pranju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.